Βασική επιδίωξη και καθημερινός αγώνας και αγωνία της «σχεδίας» είναι να υποστηρίξει τους συνανθρώπους μας εκείνους που βιώνουν τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό να υποστηρίξουν οι ίδιοι τον εαυτό τους.

Η φτώχεια, όμως, δεν κάνει διακρίσεις.

Ο αριθμός των συνανθρώπων μας της τρίτης ηλικίας που βιώνει τη φτώχεια στις πιο ακραίες της μορφές έχει ως αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να διαβαίνουν το κατώφλι της «σχεδίας».

Έτσι, στο επίκεντρο των δράσεων και των ενδιαφερόντων της  «σχεδίας» είναι και οι συνάνθρωποί μας της τρίτης ηλικίας για τους οποίους αναπτύξαν και υλοποιούν μια σειρά κοινωνικών προγραμμάτων με την πολύτιμη αρωγή και υποστήριξη του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος.

Ένα από αυτά είναι η πρωτοβουλία «Συνδρομή Αλληλεγγύης» της «σχεδίας», που προσβλέπει στην υποστήριξη των συνανθρώπων μας της τρίτης ηλικίας που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, ενώ βασίστηκε στα πρότυπα αντίστοιχου προγράμματος του περιοδικού δρόμου της Αυστραλίας «The Big Issue» για την υποστήριξη γυναικών που έχουν υπάρξει θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Το πρόγραμμα συνδρομών δομείται κατά τέτοιον τρόπο, ώστε ο άνθρωπος-πωλητής να παραμένει ο βασικός ωφελούμενος. Για κάποιες ώρες το μήνα, από την ασφάλεια και τη ζεστασιά του γραφείου, με μια κούπα καφέ ή τσάι δίπλα τους, ετοιμάζουν τις αποστολές των φακέλων με το νέο τεύχος για τους φίλους συνδρομητές της «σχεδίας».

Έτσι, εξασφαλίζουν με αξιοπρέπεια ένα μικρό εισόδημα. Όσο περισσότερες οι συνδρομές, τόσο περισσότεροι οι ωφελούμενοι, και ενδεχομένως και οι ώρες απασχόλησής τους. Παράλληλα, αποκτούν πρόσβαση σε εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Δεν είναι μια απλή συνδρομή. Είναι μια κοινωνική πρωτοβουλία. Είναι μια πράξη αγάπης.