Συγκίνηση προκαλεί μια ιστορία φιλίας και αγάπης από τη δυτική Ουκρανία, η οποία προέρχεται από…το ζωικό βασίλειο: Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Russia Today, ένας σκύλος πέρασε δύο ημέρες προστατεύοντας έναν τραυματισμό φίλης του που δεν μπορούσε να απομακρυνθεί από τις χιονισμένες γραμμές του τρένου.

Εικόνες από τους δύο σκύλους δημοσίευσε ένας χρήστης του Facebook, o Ντένις Μαλαφέεφ, που τους βρήκε κοντά σε έναν μικρό σιδηροδρομικό σταθμό όχι μακριά από την πόλη του Ούζγκοροντ. Το θηλυκό φαίνεται πως είχε τραυματιστεί από τρένο και δεν μπορούσε να κινηθεί, οπότε το αρσενικό έμεινε εκεί για δύο μέρες, ζεσταίνοντάς την και προστατεύοντάς την από τα τρένα που περνούσαν, κρατώντας την χαμηλά με το βάρος του ενώ περνούσαν.

«Την κράτησε ζεστή για δύο ημέρες, υπό συνεχή κίνδυνο! Δεν ξέρω πώς να το αποκαλέσω: ένστικτο, αγάπη, φιλία, δέσιμο. Ξέρω μόνο αυτό: Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ικανοί για κάτι τέτοιο. Θα έπρεπε όλοι να μάθουμε από αυτό!» έγραψε ο Μαλαφέεφ στον λογαριασμό του στο Facebook.

Έκτοτε, τα δύο ζώα έχουν υιοθετηθεί, και έχουν πάρει τα ονόματα Πάντα και Λούσι.