«Πολλά χρόνια ήθελα να γίνω μάγειρας. Από μικρός! Η αλήθεια είναι ότι το MasterChef για μένα σημαίνει πάρα πολλά, επειδή έχω χάσει πολλά πράγματα, αλλά προσπαθώ να τα ξαναβρώ όπως το όνειρό μου».

Τότε, ο Πάνος Ιωαννίδης αναρωτήθηκε: «Όταν έχεις χάσει πολλά πράγματα τι εννοείς;».

Ο κριτής του MasterChef με αυτή την ερώτηση δεν περίμενε σε καμία περίπτωση όσα θα ακολουθούσαν.

Ο Ζαχίρ εξήγησε τι έχει περάσει στη ζωή του: «Οι γονείς μου από 10-11 χρονών για να μείνω ζωντανός αποφάσισαν να με στείλουν με παράνομο τρόπο στο Ιράν. Αυτό πιστεύω ότι γίνονται από αγάπη, επειδή θέλουν οι γονείς να ζήσουν τα παιδιά τους όχι να πεθάνουν από το πόλεμο. Στο Ιράν έχω βασανιστεί πολύ, ειδικά από την αστυνομία. Μας είχαν δέσει τα χέρια σε κάγκελα.

Αποτέλεσμα εικόνας για Η ιστορία του Ζαχίρ από το Αφγανιστάν

Μας χάραζαν τα χέρια μας για να τσούζει. Επειδή δεν είχα την ευκαιρία να σπουδάσω στην χώρα μου, στο Ιράν δούλευα οικοδομή 11 χρονών, μετά πήγα σε άλλο εργoστάσιο δεν άντεχα άλλο. Ωστόσο, έτσι κατάφερα να μαζέψω χρήματα και να φύγω για Ευρώπη για να σπουδάσω και να αγαπήσω αυτό που κάνω.

Ο φόβος για το χθες έφυγε. Η αγάπη για τη μαγειρική συνεχίζεται. Ο Ζαχίρ, από σήμερα ζει με την ελπίδα που του δίνεται στο MasterChef.

Στην Ελλάδα δεν είχα που να μείνω, αλλά μέσα σε ένα 6μηνο, ένα 8μηνο έμαθα κάπως καλά τα ελληνικά και μπήκα στο σχολείο. Το πρωί δούλευα οικοδομή, το βράδυ πήγαινα στο σχολείο. Για κάποιο διάστημα δεν είχα που να μείνω και κοιμόμουν σε παγκάκι. Το πρωί πήγαινα οικοδομή και το βράδυ στο σχολείο. Δεν είχα λεφτά να μπω σε ιδιωτική σχολή και έτσι προσπάθησα να μπω σε σχολή μαγειρικής του ΟΑΕΔ. Εκεί, δεν με έπαιρναν, αλλά εγώ δεν τα έβαλα κάτω.

Έγραψα ένα γράμμα σε ανώτερο. Μία μέρα βγήκε ένας ανώτερος από το γραφείο και με ρώτησε: “Τι κάνεις εσύ εδώ;”. Του είπα ότι θέλω να μπω στην σχολή, το έχω ανάγκη, το να σπουδάσεις δεν είναι ποτέ αργά και θέλω να μπω εδώ για να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. Αυτά έγραψα στο γράμμα και με βοήθησε αυτός ο κύριος. Τελείωσα την σχολή, αλλά δεν ήταν εύκολο να βρω δουλειά. Μία φορά μου είπαν: “Από που είσαι” και μου είπαν δεν είμαι @@λάκας να βάλω έναν Αφγανό στο μαγαζί μου. Εκεί, ντράπηκα για τον εαυτό μου. Γιατί είμαι Αφγανός και γιατί συμβαίνουν όλα αυτά».

Η ιστορία του Ζαχίρ έκανε τους κριτές και τους τηλεθεατές να ξεσπάσουν σε κλάματα.

Ο Ζαχίρ πέρασε στην επόμενη φάση τόσο επειδή έπεισε τους κριτές με το φαγητό του, όσο κι επειδή τους έπεισε πως αγαπάει όσο τίποτε τη μαγειρική και δεν θα σταματήσει να προσπαθεί για να κατακτήσει το όνειρό του.