Οι κρατούμενοι στις κρατικές φυλακές της Νέας Υόρκης σύντομα θα μπορούν να διαβάζουν ηλεκτρονικά βιβλία, να ακούν μουσική και να στέλνουν στα μέλη της οικογένειας τους μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ενώ βρίσκονται στη φυλακή – όλα από τους δικούς τους υπολογιστές- tablet.

Το Τμήμα Corrections and Community Supervision της Νέας Υόρκης έκανε συμφωνία με την JPay, η οποία θα παρέχει σε όλους τους κρατούμενους της Νέας Υόρκης ένα tablet. Η JPay είναι μια εταιρεία που παρέχει τεχνολογία και υπηρεσίες που βοηθούν εκείνους που φυλακίζονται ώστε να παραμένουν συνδεδεμένοι με άτομα έξω από τη φυλακή, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας . Υπάρχουν περίπου 51.000 κρατούμενοι στις κρατικές φυλακές της Νέας Υόρκης, δήλωσε το τμήμα σωφρονισμού. Ο Anthony J. Annucci, εν ενεργεία Επίτροπος του τμήματος, ονόμασε την εξέλιξη μια «πρωτοποριακή κίνηση».

«Καθώς συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε την τεχνολογία για να κάνουμε τις φυλακές μας ασφαλέστερες, θα την εκμεταλλευτούμε επίσης για να βελτιώσουμε τις λειτουργίες και τις αλληλεπιδράσεις με την οικογένεια και τους φίλους μας με την επέκταση των υπηρεσιών στον πληθυσμό μας», δήλωσε ο Annucci.

Ο Annucci δήλωσε ότι τα tablet θα παρέχουν στους τρόφιμους “τη δυνατότητα πρόσβασης σε δωρεάν εκπαιδευτικό υλικό”. Οι κρατούμενοι θα μπορούν επίσης να καταθέτουν τα παράπονα με τη φυλακή απευθείας από τα tablet.