Θεσσαλονίκη: Μαθητές υποδέχτηκαν τα προσφυγόπουλα με χειροκροτήματα

Οι μαθητές του 67ου ολοήμερου δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης επιφύλαξαν συγκινητική υποδοχή στα προσφυγόπουλα που πήγαν πρώτη μέρα στο σχολείο, αφού τα υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα και φωνάζοντας «καλωσήρθατε».   Τα παιδιά, που μεταφέρθηκαν με λεωφορείο από κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο Δερβένι, κρατούσαν με χαρά τις ολοκαίνουργιες, κίτρινες -κάποιες ακόμα με τα ταμπελάκια επάνω- τσάντες τους.

Στην τάξη τους τα οδήγησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο οποίος έφθασε, συνοδεία δημοτικών συμβούλων και αντιδημάρχων, φορτωμένος με τσουρέκια και αρτοσκευάσματα, για την πρώτη μέρα των προσφυγόπουλων στο σχολείο.   «Στεναχωριέμαι με τις αντιδράσεις που υπάρχουν σε άλλα σχολεία, οι οποίες βασίζονται σε αντιλήψεις που δεν έχουν βάση, αφού όλα τα παιδιά είναι εμβολιασμένα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης.

Πάντως, η σχολική κοινότητα του 67ου, πέρα από κάποιες μεμονωμένες αντιδράσεις, άνοιξε διάπλατα την «αγκαλιά» της για να υποδεχθεί τα προσφυγόπουλα, παρά το γεγονός ότι δεν είχε ειδοποιηθεί εγκαίρως για τον ερχομό τους.   «Προσπαθήσαμε να προετοιμαστούμε ανάλογα και ήδη έχουν έρθει και οι εκπαιδευτικοί που θα διδάξουν τα παιδιά», δήλωσε, από την πλευρά του, ο διευθυντής του σχολείου, Δημήτρης Γουλής.   Τα προσφυγόπουλα έφτασαν στο σχολείο συνοδευόμενα από τους ανθρώπους του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.   Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 39 παιδιά που αναμένονταν προσήλθαν μόνο 23.

Δείτε το βίντεο με τη θερμή υποδοχή