Τον λένε Tserin Dopchut, είναι τριών ετών και επιβίωσε επί 72 ώρες μόνος του χαμένος σε δάσος της Σιβηρίας σε ακραίες θερμοκρασίες σε μια περιοχή στην οποία ζουν λύκοι, αρκούδες και υπάρχουν επικίνδυνοι ποταμοί.

AdTech AdΤο νεαρό αγόρι επέζησε τρώγοντας σοκολάτα που είχε μαζί του ενώ μπόρεσε να βρει στεγνή στέγη κάτω από ένα τεράστιο πεύκο όπου κοιμόταν. Η διάσωση του ανακοινώθηκε από τον πρόεδρο της δημοκρατίας της Tuva (Δημοκρατία της Τούβα), Sholban Kara-Ool που σε ανάρτηση του στα social media έγραψε: “Βρήκαμε ζωντανό τον Tserin Dopchut”, τον μικρό που είχε δηλωθεί ως εξαφανισμένος.

Ο μικρός εντοπίστηκε στο δάσος της Τάιγκα που θεωρείται το μεγαλύτερο δάσος του πλανήτη, κοντά στο χωριό Khut όπου ζει μαζί με τους δικούς του.

Μια τεράστια έρευνα είχε ξεκινήσει για να εντοπιστεί το αγόρι που εξαφανίστηκε μετά το παιχνίδι με τα σκυλιά κοντά στο πατρικό του σπίτι στα δάση της περιοχής Piy-Khemsky.

Οι αρχές εικάζουν ότι ακολούθησε ένα μικρό κουτάβι μέσα στο δάσος διαφεύγοντας της προσοχής της προγιαγιάς, στο σπίτι της οποίας βρισκόταν.

Στις έρευνες συμμετείχαν πάνω από 100 άτομα, ανάμεσα τους και άνθρωποι του υπουργείου έκτακτης ανάγκης που υπάρχει στη Ρωσία, ένα υπουργείο που εξειδικεύεται στην αντιμετώπιση εξαιρετικών ζητημάτων και κρίσεων. Αστυνομία, εθελοντές, κυνηγοί της περιοχής, μέλη της οικογένειας και ένα ελικόπτερο “χτένιζαν” επί τρεις μέρες την περιοχή.

Ο επικεφαλής των ερευνών Ayas Saryglar σημείωσε πως η κατάσταση κρίθηκε εξαιρετικά επικίνδυνη καθώς πέραν των χαμηλών θερμοκρασιών, κοντά στο σημείο εντοπισμού του τρίχρονου ρέει και ο ποταμός Mynas που είναι γνωστός για τα ορμητικά και κρύα νερά του. “Υπάρχουν λύκοι και αρκούδες στο δάσος, μπορούν να επιτεθούν σε οτιδήποτε κινείται. Τη νύχτα η περιοχή πιάνει παγετό. Ο μικρός φορούσε μόνο ένα πουκάμισο, ούτε καν παλτό”, πρόσθεσε.

Τον χειμώνα στην περιοχή σημειώνονται ακραίες θερμοκρασίες που φτάνουν στους -40 βαθμούς., όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω φωτογραφία.

Το μικρό αγόρι αναγνώρισε τη φωνή του θείου του που μετείχε στις έρευνες και δήλωσε πως τρεφόταν με σοκολάτες που είχε μαζί του. Οι γιατροί που εξέτασαν το παιδί ανέφεραν πως είναι απολύτως καλά στην υγεία του. Στο χωριό στήθηκε γλέντι για την επιστροφή του Tserin Dopchut που πλέον πήρε το όνομα του τοπικού “Μόγλη”.

Η περιφέρεια της Τούβα, στα σύνορα με τη Μογγολία στη νότια Σιβηρία, φιλοξενεί έναν από τους σημαντικότερους πληθυσμούς λύκων της Ρωσίας. Ο πληθυσμός των ζώων αυτών έχει αυξηθεί σημαντικά από τη δεκαετία του 1990, όταν οι αρχές σταμάτησαν τα προγράμματα για τη ρύθμισή του.

Μολονότι αυτή την εποχή του χρόνου στη δημοκρατία της Τούβα οι θερμοκρασίες είναι ακόμη ήπιες στη διάρκεια της ημέρας, τη νύκτα μπορεί να κατέβουν στους 5 βαθμούς υπό το μηδέν.