*της Chaica Al Qassimi

Ονομάζομαι Chaica Al Qassimi. Είμαι 22 ετών. Ζω στην Sharjah. Είμαι αδερφή, κόρη και εγγονή.

Και έχω σύνδρομο Down.

Αυτές οι λέξεις με συνοψίζουν, αλλά δεν με καθορίζουν. Είναι μέρος της ζωής μου, αλλά όχι εμπόδια στη ζωή μου, στην ικανότητά μου να επιτύχω τα όνειρά μου, να κατακτήσω τους φόβους μου ή να ζήσω τη ζωή μου στο έπακρο.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η πατρίδα μου καλωσόρισε πάνω από 7.500 αθλητές, μητέρες και πατέρες για να συμμετάσχουν στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics Abu Dhabi 2019.

Κάθε ένας από αυτούς τους αθλητές έχει δείξει μεγάλη ικανότητα στα επιλεγμένα σπορ. Μερικοί υπερέβησαν ενώ άλλοι έπεσαν κοντά, αλλά όλοι τους έζησαν τα όνειρά τους να εκπροσωπούν τους φίλους, την οικογένεια και τη χώρα τους στην παγκόσμια σκηνή.

Από την ίδρυσή τους πριν από 50 χρόνια, τα Special Olympics απόδειξαν ξανά και ξανά ότι η αναπηρία δεν υπαγορεύει τι μπορεί να επιτύχει κάποιος, ούτε περιορίζει τις δυνατότητές του.

Ως αθλήτρια από τα Ηνωμένα Εμιράτα, είμαι ενθουσιασμένη που συμμετείχα στους Παγκόσμιους Αγώνες Αμπού Ντάμπι.

Οι Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics Αμπού Ντάμπι αποτέλεσαν μια απίστευτη ευκαιρία για την πατρίδα μου να παρουσιάσει τα τεράστια βήματα που έγιναν για την ενσωμάτωση ανθρώπων όπως εγώ στην τοπική κοινωνία και σε κάθε πτυχή της κοινωνίας των ΗΑΕ.

Το στίγμα που μας περιβάλλει γίνεται γρήγορα παρελθόν. Οι άνθρωποι στα ΗΑΕ αλλάζουν τη στάση τους και τις αντιλήψεις τους.

Οι άνθρωποι της αποφασιστικότητας έχουν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην κοινωνία των ΗΑΕ και τώρα στέκονται μαζί με τους συμπολίτες τους και τους κατοίκους.

Οι ηγέτες των ΗΑΕ έχουν δείξει ότι είναι πλήρως αφοσιωμένοι στη δημιουργία μιας πιο ενιαίας και χωρίς αποκλεισμούς κοινωνίας που θα έχει ευεργετικά και μακροχρόνια οφέλη για όλους.

Δίνοντας παράδειγμα και επιδεικνύοντας μια σταθερή αφοσίωση στην επίτευξη του στόχου της ολοκλήρωσης, οι ηγέτες μας εμπνέουν ένα ολόκληρο έθνος.

Είμαι ζωντανή απόδειξη των πλεονεκτημάτων της ενσωμάτωσης.

Ως απόφοιτος της Αγγλικής Σχολής Sharjah και της Διεθνούς Σχολής Τεχνών και Επιστημών στο Ντουμπάι, σπούδασα μαζί με συμμαθητές που δεν είχαν αναπηρία.

Ανεξαρτήτως απομόνωσης ή μελετώντας μόνος μου, ήμουν ευπρόσδεκτη στην τάξη από τους συμμαθητές μου που έγιναν φίλοι μου.

Μου αρέσει να πιστεύω ότι οι συμμαθητές μου επωφελήθηκαν εξίσου από την παρακολούθηση μαθήματος μαζί μου.

Η νοοτροπία μου προς την ένταξη δεν είναι κάτι που έχει αλλάξει ή αναπτυχθεί με τα χρόνια. Είναι κάτι που πάντα αισθάνθηκα, βίωσα και απολάμβανα.

Έχω ζήσει μια πλήρως ολοκληρωμένη ζωή. Η οικογένειά μου δεν με αντιμετώπισε ποτέ διαφορετικά λόγω του συνδρόμου μου Down. Ποτέ δεν θεωρήθηκε ως εμπόδιο από αυτούς ή από μένα.

Υποστηρίζουν πλήρως τις επιλογές μου. Η απόφασή μου να ασκήσω πολεμικές τέχνες ήταν πάντα αποδεκτή.

Μέσα από την επιλογή του αθλήματος, μπόρεσα να συνδεθώ με τόσους άλλους αθλητές και άτομα με και χωρίς αναπηρίες.

Αφού κέρδισα τη μαύρη ζώνη μου από το Ιαπωνικό Karate Center Shotokan, μπήκα στην ομάδα των Special Olympics και αγωνίστηκα σε αγώνες πολεμικών τεχνών σε όλη τη χώρα και στο εξωτερικό.

Για την πατρίδα μου που φιλοξένησε τους Παγκόσμιους Αγώνες νιώθω μια τεράστια υπερηφάνεια και η συμμετοχή μου στη Φλόγα της Ελπίδας Torch Run ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

 *Η Chaica Al Qassimi είναι αθλήτρια Special Olympics με σύνδρομο down

**Αναδημοσίευση άρθρου από την σελίδα των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics Abu Dhabi 2019