Η 23χρονη Erin είναι η πρώτη ανοιχτά λεσβία που διεκδικεί τον τίτλο Μις Αμερική

Πολλές από τις 52 διαγωνιζόμενες για τον φετινό τίτλο “Μις Αμερική” θέλουν να βοηθήσουν ώστε να θεραπευτούν ασθένειες, να βάλουν τέλος στο bullying, να δουν την ειρήνη να κυριαρχεί στον κόσμο ή έστω απλά και ματαιόδοξα να γίνουν διάσημες.   Όμως υπάρχει μια υποψήφια που ξεχωρίζει και αξίζει αναφοράς, ανεξαρτήτως προσόντων που σχετίζονται με το διαγωνισμό ομορφιάς.   Η Μις Missouri, Erin O’Flaherty, είναι η πρώτη ανοικτά λεσβία διαγωνιζόμενη που διεκδικεί τον τίτλο.

DAVID PICKERING PHOTOGRAPHY

Τον περασμένο Ιούνιο, η 23χρονη φόρεσε το στέμμα που της εξασφάλισε την συμμετοχή στη επόμενη φάση και έγινε παράλληλα η πρώτη ανοιχτά ομοφυλόφιλη γυναίκα που πετυχαίνει κάτι τέτοιο.   Η O’Flaherty λέει ότι πάλεψε πολύ με τη σεξουαλικότητά της καθώς μεγάλωνε και τελικά αποφάσισε να αποδεχτεί τον πραγματικό της εαυτό όταν πήγε στο κολέγιο.   Τώρα, θέλει να χρησιμοποιήσει το χρόνο της ως Μις Μιζούρι για να σπάσει τα όρια, να χρησιμεύσει ως πρότυπο και να συμβάλλει στην πρόληψη αυτοκτονιών μεταξύ των LGBT νεολαίας.

“Οι άνθρωποι πρέπει να καταλάβουν ότι η θητεία μου ως Μις Μιζούρι-  και ελπίζω ως Μις Αμερική – δεν θα είναι αποκλειστικά αφιερωμένη στο γεγονός ότι είμαι ομοφυλόφιλη” αναφέρει ωστόσο απαντώντας σε όσους την κατηγορούν για ατζέντα. Η O’Flaherty ισχυρίζεται πως ο αγώνας για να ενθαρρύνει κανείς τους άλλους να αποδεχτούν τον εαυτό τους, καλύπτει πολλά ζητήματα και όλα αυτά θέλει να εκπροσωπήσει.

Ένας εκπρόσωπος του οργανισμού διοργάνωσης του διαγωνισμού Μις Αμερική επιβεβαίωσε ότι η 23χρονη Erin είναι η πρώτη ανοιχτά LGBTQ υποψήφια για τον μεγάλο τίτλο και τόνισε πως στο παρελθόν έχουν υπάρξει εστεμμένες και υποψήφιες που ήταν λεσβίες, άλλα δεν είχαν κάνει coming out πριν το διαγωνισμό. Ωστόσο υπήρξαν και δύο ακόμη περιπτώσεις ομοφυλόφιλων γυναικών που αν και συμμετείχαν στα τοπικά καλλιστεία των πολιτειών, δεν πήραν ποτέ τίτλο. Τόνισε επίσης πως ο οργανισμός είναι ανοιχτός και υποστηρίζει όλες τις γυναίκες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν και πως δεν επηρεάζεται από την ιδιωτική τους ζωή.

Πηγή:www.lifo.gr