Ανακαλύφθηκαν ανθρώπινα μέλη και εγκέφαλοι θυμάτων του Ολοκαυτώματος

Τα δείγματα χρησιμοποιήθηκαν από τον ναζιστή νευροεπιστήμονα Julius Hallervorden που είχε πραγματοποιήσει μεγάλο μέρος της έρευνάς του πάνω στους εγκεφάλους των εκτελεσθέντων κρατουμένων από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, συμπεριλαμβανομένου και του Άουσβιτς

Το παρελθόν στοιχειώνει το παρόν. Οι κτηνωδίες των ναζί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης εξακολουθούν να σοκάρουν καθώς νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως. . Ένα ερευνητικό ινστιτούτο στο Μόναχο ανακάλυψε βάζα τα οποία περιείχαν ανθρώπινα μέλη και εγκεφάλους θυμάτων από τα μακάβρια πειράματα που διεξάγονταν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

AUSCHWITZ

Ειδικότερα το ψυχιατρικό ινστιτούτο Max Planck έκανε την μακάβρια ανακάλυψη κατά τη διάρκεια ανακαίνισης το περασμένο έτος, αλλά μόλις αυτή την εβδομάδα κυκλοφόρησαν οι λεπτομέρειες, σύμφωνα με την εφημερίδα Arutz Sheva.

Τα δείγματα χρησιμοποιήθηκαν από τον ναζιστή νευροεπιστήμονα Julius Hallervorden ο οποίος είχε πραγματοποιήσει μεγάλο μέρος της έρευνάς του πάνω στους εγκεφάλους των εκτελεσθέντων κρατουμένων από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, συμπεριλαμβανομένου και του Άουσβιτς.

«Ντρεπόμαστε για αυτά τα ευρήματα και την ανακάλυψή τους» δήλωσε το Ινστιτούτο σε ανακοίνωσή του. «Θα ενημερώσουμε το κοινό με οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία που έρχεται στο φως με πλήρη διαφάνεια».

Αποτέλεσμα εικόνας για αουσβιτς

 

Ήδη έχει συσταθεί μια επιτροπή έχει συσταθεί για την ταυτοποίηση των θυμάτων με στόχο τη ταφή τους σε έναν ομαδικό τάφο. Ωστόσο η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει μήνες, αν όχι χρόνια, σύμφωνα με το Ινστιτούτο.

Ο Hallervorden ήταν επικεφαλής του τμήματος νευροπαθολογίας στο Ινστιτούτο Kaiser Wilhelm κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και στη δίκη της Νυρεμβέργης παραδέχθηκε πως χρησιμοποιούσε ανθρώπινα δείγματα από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

«Αυτοί οι εγκέφαλοι προσέφεραν θαυμάσιο υλικό, καθώς προέρχονταν από ψυχικά φτωχούς, ανθρώπους με δυσμορφίες αλλά και άρρωστα παιδιά. Φυσικά και δέχτηκα τους εγκεφάλους. Δεν ανησυχούσα για το από πού προέρχονταν ούτε για το πώς κατέληξαν σε εμένα» είχε δηλώσει στη δίκη του.

Το ινστιτούτο έλαβε επίσης μέρη από τον περιβόητο ναζιστή «Άγγελο του Θανάτου» Josef Mengele (Γιόζεφ Μένγκελε) που χειρουργούσε έξω από το στρατόπεδο του Άουσβιτς και ήταν γνωστός για τα μακάβρια πειράματά του τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά χωρίς αναισθησία.

Έκανε ενέσεις απευθείας στις κόρες των ματιών των παιδιών σε μια προσπάθεια να τα βάψει μπλε και ήταν γνωστό που είχε μία γοητεία για τα δίδυμα, χιλιάδες εκ των οποίων έχασαν τη ζωή τους κατά την διάρκεια των μελετών του που τα τεμάχιζε από περιέργεια. Σε μια νύχτα, μάλιστα, σκότωσε 14 ζευγάρια διδύμων προκειμένου να τα μελετήσει.

Σημειώνεται ότι κατά τις έρευνές του ο Hallervorden μαζί με τον εταίρο του ναζί Hugo Spatz ανακάλυψαν την κινάση του Παντοθενικού που σχετίζεται με μια νευροεκφύλιση του εγκεφάλου. Η νόσος αρχικά ονομάζονταν «σύνδρομο Hallervorden–Spatz» όμως άλλαξε η ονομασία όταν έγινε γνωστό πως οι δύο επιστήμονες ανακάλυψαν τη νόσο.