Συνέντευξη στο undefeated παραχώρησε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με το θέμα της συζήτησης να επικεντρώνεται στις αφρικανικές του ρίζες, τα παιδικά του χρόνια και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε.

«Σε πολλούς ανθρώπους που συναντώ τους λέω πως είμαι Αφρικανός. Δεν είμαι μόνο “The Greek Freak”», λέει ο Αντετοκούνμπο. «Δεν έχει σημασία τι πιστεύουν οι άνθρωποι εξαιτίας αυτής της προσφώνησης. Πολλές φορές, όταν ήμουν στην Ελλάδα, μου έλεγαν πως “δεν είσαι Έλληνας, είσαι Νιγηριανός επειδή είσαι μαύρος”. Αλλά και το ανάποδο. “Δεν είσαι Αφρικανός. Είσαι Έλληνας, είσαι ο Greek Freak”. Αλλά δεν με ενδιαφέρει αυτό. Βαθιά μέσα μου ξέρω ποιος είμαι και από που έρχομαι. Είναι το μόνο που μετράει».

Όσον αφορά τα παιδικά του χρόνια ,ο σταρ του NBA δήλωσε πως «μεγάλωσα σε ένα νιγηριανό σπίτι. Προφανώς γεννήθηκα στην Ελλάδα και πήγα σχολείο εκεί. Αλλά στο τέλος της ημέρας, όταν γυρνούσα σπίτι, δεν υπήρχε ελληνική κουλτούρα. Υπήρχε καθαρά νιγηριανή κουλτούρα. Έχει να κάνει με την πειθαρχία, τον σεβασμό στους μεγαλύτερους, τις ηθικές αρχές.

Παραδέχθηκε πως δεν μιλάει ιδιαίτερα καλά κάποια από τις γλώσσες που μιλιούνται στη Νιγηρία. «Καταλαβαίνω λίγα πράγματα. Μπορώ να μετρήσω. Αλλά δεν μου είναι εύκολο. Δεν θα πάω πίσω στο σπίτι στη Νιγηρία και θα καταλάβουν όσα λέω. Είναι κάπως αστείο. Οι δύο γονείς μου είναι από την Νιγηρία, όμως εκεί έχουν 250 διαλέκτους. Η μαμά μου και ο μπαμπάς μου δεν μιλούσαν την ίδια γλώσσα».