Μπαγκλαντές: Ποτάμια από αίμα στους δρόμους της Ντάκα μετά από θυσίες ζώων

Ποτάμια από αίμα θυμίζουν οι δρόμοι της Ντάκα, πρωτεύουσας του Μπαγκλαντές, καθώς νερά από πλημμύρες παρέσυραν αίματα από θυσίες ζώων που έγιναν στο πλαίσιο των εορτασμών για τη μουσουλμανική γιορτή του Εΐντ αλ Άντχα (γιορτή της θυσίας).

dhaka

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Independent, οι πλημμύρες δεν είναι σπάνιο φαινόμενο στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, η οποία δεν διαθέτει επαρκείς υποδομές. Ωστόσο, στη συγκεκριμένη περίπτωση, συνέπεσαν με τη γιορτή, κατά την οποία πολλά ζώα σφάζονται και το κρέας τους συνήθως καταναλώνεται από τους πιστούς ή δίνεται στους φτωχούς.

 Φέτος οι εορτασμοί είχαν προγραμματιστεί να γίνουν σε τοποθεσίες που είχαν υποδειχθεί από τις αρχές της πόλης, αλλά πολλοί κάτοικοι φαίνεται ότι επέλεξαν να αγνοήσουν τους κανόνες και έκαναν τις θυσίες στα σπίτια και τις γειτονιές τους.
Οι εικόνες από τη Ντάκα κυκλοφόρησαν ευρέως στα social media, με πολλούς χρήστες, αλλά και κατοίκους της πόλης, να δηλώνουν σοκαρισμένοι. Ωστόσο, άλλοι κάτοικοι επεσήμαναν ότι οι πλημμύρες διήρκεσαν για λίγο, και τα νερά υποχώρησαν.
Το Εΐντ αλ Άντχα είναι η δεύτερη σημαντικότερη γιορτή για τους μουσουλμάνους γιορτή μετά το Εΐντ αλ Φιτρ. Τιμά την προθυμία του Ιμπραχίμ (Αβραάμ) να θυσιάσει τον γιο του στον Θεό.