Χημικός ευνουχισμός έως και εκτέλεση για τους παιδεραστές στην Ινδονησία

Χημικός ευνουχισμός ή ακόμη και εκτέλεσης περιμένει πλέον του παιδεραστές στην Ινδονησία καθώς το κοινοβούλιο της χώρας ενέκρινε το νομοσχέδιο που προτάθηκε μετά τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία ενός 14χρονου κοριτσιού.

Βάσει της νέας νομοθεσίας θα προβλέπεται ποινή κάθειρξης από 10 έως και 20 ετών για όσους υποπίπτουν στο ίδιο αδίκημα και για όσους κακοποιούν μέλη της οικογένειάς τους ενώ το δικαστήριο θα μπορεί παράλληλα να αποφασίσει τον χημικό ευνουχισμό των ενόχων ή την τοποθέτηση μικροτσίπ.

Σε ακόμη πιο ακραίες υποθέσεις, όπως αναφέρει ο Independent, στις οποίες τελείται και δολοφονία ή ο δράστης αφήνει προκαλεί σοβαρό ψυχολογικό τραύμα, μεταδίδει σεξουαλική νόσημα κα το δικαστήριο μπορεί να αποφασίσει την εκτέλεση του καταδικασθέντος.

Ο νέος νόμος ήρθε μετά τον βιασμό και τη δολοφονία της 14χρονης, Yuyun, από μια συμμορία 12 ανδρών που της επιτέθηκαν στο χωριό Kasiah Kasubun στη Σουμάτρα τον περασμένο Απρίλιο.

Το κορίτσι απήχθη στο δρόμο από το σπίτι για το σχολείο της ενώ το κορμί της βρέθηκε τρεις μέρες μετά την εξαφάνισή, πεταμένο στο δάσος, μελανιασμένο και ματωμένο με τα χέρια δεμένα.