Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, το Facebook έκανε πίσω στην απόφασή του να λογοκρίνει την ιστορική φωτογραφία του 1972 με το ολόγυμνο κορίτσι στο Βιετνάμ που τρέχει να σωθεί από τις βόμβες ναπάλμ των αμερικανικών βομβαρδιστικών.   Η διαγραφή της φωτογραφίας από πολλές σελίδες χρηστών προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, κυρίως στη Νορβηγία, όπου «θύματα» της λογοκρισίας έπεσαν τόσο ο Νορβηγός συγγραφέας Τομ Έγκελαντ, όσο και η πρωθυπουργός της χώρας.

Η νορβηγική εφημερίδα «Aftenposten» έσπευσε να κάνει αυστηρές συστάσεις στον Μαρκ Ζάκεμπεργκ, καλώντας τον να αντιληφθεί επιτέλους τον ρόλο του και να αναλάβει τις ευθύνες του «πιο ισχυρού εκδότη του κόσμου».   Εκτός από τις αναρτήσεις του συγγραφέα και το χρονικό αφαίρεσης αυτής της ανάρτησης του στο Facebook, ο Espen Egil Hansen αρχισυντάκτης και διευθύνων σύμβουλος της «Aftenposten», κατηγόρησε τον Ζάκεμπεργκ για ανεύθυνους χειρισμούς και κακή χρήση της εξουσίας που έχει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ δεν διστάζει να εκφράσει τον φόβο του για το τι ακόμη μπορεί να κάνει το Facebook στις δημοκρατικές κοινωνίες.

Όπως γράφει η Guardian, αρχικά, το δημοφιλές site κοινωνικής δικτύωσης υπεραμύνθηκε της επιλογής του τονίζοντας: «Ενώ αναγνωρίζουμε πως η εν λόγω φωτογραφία είναι εμβληματική, ωστόσο δεν μπορούμε να διαχωρίσουμε την φωτογραφία ενός γυμνού παιδιού από μια άλλη».   Τελικώς όμως, το Facebook αποφάσισε να υπαναχωρήσει και σε δήλωσή εκπροσώπου του στη βρετανική εφημερίδα ανέφερε τα εξής: «Αφού ακούσαμε την κοινότητά μας (σ.σ. των χρηστών), επανεξετάσαμε την εφαρμογή των όρων χρήσης του facebook στη συγκεκριμένη περίπτωση. Κανονικά, η φωτογραφία ενός γυμνού κοριτσιού θα έπρεπε να παραβιάζει τους όρους χρήσης, ενώ σε μερικές χώρες μπορεί να θεωρηθεί ακόμη και παιδική πορνογραφία. Σε αυτή την περίπτωση, αναγνωρίζουμε την ιστορική και παγκόσμια σημασία της φωτογραφίας που καταγράφει μία συγκεκριμένη στιγμή μέσα στο χρόνο».

«Εξαιτίας της ιστορικής της σημασίας, η αξία της κοινοποιήσης υπερνικά την αξία προστασίας της κοινότητας με την αφαίρεσή της, επομένως αποφασίσαμε να αποκαταστήσουμε τη φωτογραφία εκεί απ’ όπου γνωρίζουμε ότι αφαιρέθηκε» ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της εταιρείας.