Ορφανά προσφυγόπουλα στην Ιταλία φέρεται να διατάχτηκαν από τους δασκάλους καθολικού σχολείου να χρησιμοποιούν διαφορετικές τουαλέτες, μετά τους ισχυρισμούς γονέων ότι κινδυνεύει η υγεία των παιδιών τους.

Σύμφωνα με την La Stampa, παρότι τα ιατρικά αρχεία δείχνουν ότι τα παιδιά χαίρουν άκρας υγείας, δύο οικογένειες πήραν τα παιδιά τους από το σχολείο, μόλις εντάχθηκαν οι πρόσφυγες, ενώ αρκετοί άλλοι απείλησαν ότι θα πράξουν το ίδιο. Σε απάντηση, το ιδιωτικό καθολικό σχολείο στο Κάλιαρι, έβαλε ξεχωριστές τουαλέτες, δηλώνοντας ότι πρόκειται για μέτρο “για προληπτικούς λόγους”.

Οι άνθρωποι που φροντίζουν τα παιδιά, δύο δικηγόροι που τα έχουν υπό την προστασία τους, δήλωσαν σοκαρισμένοι από το επίπεδο του ρατσισμού. Μάλιστα η μία εξ αυτών, η Antonella Taccori, είπε στην εφημερίδα ότι τα παιδιά είναι απομονωμένα από τους υπόλοιπους μαθητές «και αυτό δεν είναι μόνο επειδή δεν ξέρουν ιταλικά».   “Η συμπεριφορά των άλλων παιδιών προφανώς αντανακλά αυτά που έχουν ακούσει στο σπίτι από τους γονείς τους “, σημείωσε.   Τα δύο παιδιά είναι ορφανά αφού έχασαν τους γονείς τους στο ταξίδι προς την Ιταλία.