Λέσβος: Γονείς έβαλαν λουκέτο σε σχολείο επειδή δεν θέλουν τα προσφυγόπουλα

Λουκέτο σε σχολείο της Μυτιλήνης έβαλαν σήμερα γονείς που διαμαρτύρονται επειδή δεν ενημερώθηκαν πως τη Δευτέρα θα ενταχθούν στο σχολείο προσφυγόπουλα.   Οι γονείς των μαθητών δήλωσαν πως τη Δευτέρα δεν θα στείλουν τα παιδιά τους για μάθημα, ούτε θα επιτρέψουν σε κανένα να περάσει την πόρτα, αν δεν δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα.

Οι γονείς ισχυρίζονται ότι δεν έχουν κανέναν πρόβλημα ένταξης των προσφυγόπουλων στα Ελληνικά Σχολεία της Μυτιλήνης, αλλά ο τρόπος με τον οποίο αυτό γίνεται τους αφήνει με πολλά ερωτηματικά. “Δεν μας ενημέρωσε κανείς όπως είχαν υποχρέωση να το κάνουν”, λένε.   Σύμφωνα με το LesvosNews.gr από τη Δευτέρα θα ενταχθούν σε τρία Δημοτικά Σχολεία της Μυτιλήνης 15 προσφυγόπουλα.

Αν και τα παιδιά πληρούν τις προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από το υπουργείο Παιδείας και έχουν εμβολιαστεί, προκειμένου να μην υπάρξουν επιχειρήματα περί υγειονομικού κινδύνου, οι αντιδράσεις από μερίδα γονέων και κηδεμόνων είναι μεγάλες.   Γονιός που μίλησε στην κάμερα εκτιμά πως τα παιδιά τους θα αρρωστήσουν και θα πεθάνουν επειδή στο σχολείο υπάρχουν 4 τουαλέτες και 4 βρύσες και υπάρχει θέμα υγιεινής.