Την Πέμπτη, 11 Απριλίου, στο Κυβερνείο της Βοστώνης, με συμμετοχή του δημάρχου τηςπόλης, Μάρτι Γουολς, του πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης, Μάικ Ντουκάκις, του προξενικού Σώματος, εκλεγμένων αντιπροσώπων, επιφανών ομογενών και πάνω από 400 ατόμων, πραγματοποιήθηκε η τελετή παρουσίασης στεφανιών από την Ελλάδα.

Τα στεφάνια, που σε λίγες ώρες θα στέψουν τους  νικητές του Μαραθωνίου, παρουσίασε στον πρόεδρο της Αθλητικής Ενωσης της Βοστώνης Μαικλ Ο’λίρι, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας, Στράτος Ευθυμίου, o οποίος αναφέρθηκε στην καθοριστική σημασία της Μάχης του Μαραθώνα για τη διάσωση της Αθηναϊκής Δημοκρατίας, όπου άνθισαν η φιλοσοφία, το αρχαίο δράμα και η πολιτική σκέψη.

Τα στεφάνια είναι από κλαδιά ελιάς που έχουν έρθει από τον Μαραθώνα (επιχρυσωμένα) και «συνδέουν τη Βοστώνη με την Ελλάδα και το Μαραθώνιο της Βοστώνης με τα ιδανικά της Δημοκρατίας και της ελευθερίας, που γεννήθηκαν στην Αρχαία Ελλάδα», όπως ανέφερε ο κ. Ευθυμίου που ευχαρίστησε την ομογενειακή οργάνωση Alpha Omega για τη συμβολή της στη διοργάνωση της τελετής.

Ο δήμαρχος της Βοστώνης, συμμετείχε, φέτος, για πρώτη φορά, στην τελετή και υπογράμμισε τη σημασία του Μαραθωνίου «ως το πιο δυνατό συνδετικό κρίκο στη Βοστώνη μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ», ενώ ο πρόεδρος της Αθλητικής Ομοσπονδίας της Βοστώνης, δήλωσε ότι «η ίδια η ίδρυση της Αθλητικής Ενωσης της Βοστώνης ανάγεται στο 1896, χρονιά αναβίωσης των Ολυμπιακών Αγώνων, και είναι τιμή μας να συνεχίσουμε την παράδοση του Απόλλωνα, στεφανώνοντας τους νικητές μας».

Ο Μαραθώνιος της Βοστώνης, τον οποίο θα παρακολουθήσουν και φέτος εκατοντάδες χιλιάδες θεατές, αψηφώντας τις έντονες βροχοπτώσεις, είναι ένας από τους τέσσερις σημαντικότερους Μαραθώνιους στον κόσμο και το πιο προβεβλημένο αθλητικό γεγονός της Βοστώνης, της επονομαζόμενης «Αθήνας της Αμερικής». Ξεκίνησε το 1897, ένα έτος μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, στους οποίους η αμερικανική ομάδα εκπροσωπήθηκε σχεδόν αποκλειστικά από την Αθλητική Ένωση της Βοστώνης (ΒΑΑ).

Ο Μαραθώνιος ξεκινάει από την πόλη του Χόκιντον της Μασαχουσέτης. Εκεί εγκαινιάστηκε, προ έτους, παρουσία του γενικού προξένου της Ελλάδας, σχολικό συγκρότημα με την ονομασία «Μαραθώνας» προς τιμήν της ιστορικής τοποθεσίας που έλαβε χώρα η Μάχη του Μαραθώνα.

Στο πρώτο μίλι από το σημείο εκκίνησης έχει τοποθετηθεί άγαλμα που αναπαριστά τον Έλληνα ολυμπιονίκη Σπύρο Λούη να υποδεικνύει στον Στυλιανό Κυριακίδη, τον θρυλικό νικητή του Μαραθωνίου του 1946, το δρόμο προς τη νίκη. Ο Κυριακίδης, μετά την ηρωική του νίκη, συγκέντρωσε τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας για το χειμαζόμενο ελληνικό πληθυσμό, χρησιμοποιώντας τη νίκη του για να στρέψει το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας στην Ελλάδα. Είχε προηγηθεί, το 1920, η νίκη στο Μαραθώνιο της Βοστώνης άλλου ενός Έλληνα, του δρομέα Πέτρου Τριβουλίδη.