ουλάχιστον 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από αεροπορική επιδρομή του συνασπισμού υπό τη Σαουδική Αραβία, σε κηδεία στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά, όπως υποστήριξε αξιωματούχος των ανταρτών Χούδι. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι τραυματίες από την επίθεση ανέρχονται σε 534 ενώ νεότερες πληροφορίες ανεβάζουν κατά πολύ των αριθμό των θυμάτων.

Πάνω από 100 άνθρωποι νεκροί από αεροπορική επίθεση σε κηδεία στην Υεμένη

Από την πλευρά του ο αραβικός συνασπισμός διέψευσε με ανακοίνωσή του ότι πραγματοποίησε σήμερα αεροπορικές επιδρομές στη Σαναά, προσθέτοντας ότι η προέλευση του βομβαρδισμού πρέπει να αναζητηθεί αλλού. «Ο απολογισμός είναι πολύ βαρύς: περισσότεροι από 520 τραυματίες και περισσότεροι από 100 νεκροί», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του «υπουργείου Υγείας» στο τηλεοπτικό δίκτυο των Χούτι Al-Masirah, προειδοποιώντας ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί «αφού υπάρχουν πολλά απανθρακωμένα σώματα μη αναγνωρισμένοι σοροί στον τόπο της επίθεσης, ενώ μεγάλος είναι ο αριθμός των αγνοουμένων».

Τα αεροπορικά πλήγματα είχαν ως στόχο δημόσια αίθουσα όπου είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες άνθρωποι για να εκφράσουν τα συλλυπητήριά τους για τον θάνατο του πατέρα του «υπουργού Εσωτερικών» της διοίκησης των Χούτι. Ανάμεσά τους πολλά στελέχη του σιιτικού ανταρτικού κινήματος της Υεμένης που κατέλαβε την πρωτεύουσα Σαναά εδώ και περισσότερο από δύο χρόνια και κατά του οποίου μάχεται ο αραβικός συνασπισμός, σύμμαχος της αναγνωρισμένης από τη διεθνή κοινότητα κυβέρνησης της χώρας.