Σφαγή αμάχων στο Χαλέπ

Διεθνή Μέσα και πρακτορεία μεταδίδουν τις πρώτες δραματικές εικόνες από το Χαλέπι που σήμερα δέχεται από το πρωί μπαράζ σφοδρών βομβαρδισμών σε μια προαναγγελθείσα επίθεση.    Οι έως τώρα επίσημες πληροφορίες κάνουν λόγο για πάνω από 90 νεκρούς. Όμως ομάδες ακτιβιστών και διασώστες αναφέρουν συνεχώς νέους θανάτους και χαρακτηρίζουν της σημερινή επίθεση ως μια από τις χειρότερες στην ιστορία του συριακού πολέμου.

Τουλάχιστον 40 κτίρια καταστράφηκαν από τους βομβαρδισμούς που ξεκίνησαν από το πρωί. Στο ανατολικό Χαλέπι, που ελέγχεται από τους αντάρτες, εκτιμάται ότι έχουν εγκλωβιστεί περίπου 250.000 άμαχοι. Οι κάτοικοι και ομάδες ακτιβιστών κάνουν λόγο για σφαγή χωρίς διακρίσεις. Οι μαρτυρίες από την πόλη είναι σοκαριστικές καθώς υπάρχουν πληροφορίες για ολόκληρες οικογένειες που θάφτηκαν κάτω από τα χαλάσματα.

Ameer Alhalbi/AFP

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για 30 αμάχους νεκρούς, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά. Οι τραυματίες ανέρχονται σε δεκάδες, αλλά κάτω από τα χαλάσματα υπάρχουν πολλοί ακόμη.