Η Daily Mail χαρακτηρίζει τον τρομοκράτη Σαλμάν Αμπέντι «γεννημένο στη Βρετανία τζιχαντιστή», η επίθεση αυτοκτονίας του οποίου οδήγησε στην απόφαση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι να βγάλει το στρατό στους δρόμους.

Η i μιλά για τα θύματα της βομβιστικής επίθεσης, τη μικρή Σάφι και την Τζορτζίνα Κάλαντερ «τα κορίτσια που δεν θα γυρίσουν ποτέ στο σπίτι τους»..

Οι Times αναδεικνύνουν τους δεσμούς του βομβιστή με τη Λι8βύη, λέγοντας ότι ο Σαλμάν Αμπέντι επέστρεψε πρόσφατα απ’ τη βορειοαφρικανική χώρα κι ίσως εκπαιδεύτηκε εκεί.

«Νεαρές ζωές που έκλεψε  ο τρόμος», γράφει ο Guardian παρουσιάζοντας ένα προφίλ του βομβιστή, ενός ήσυχου, όπως λέει, ανθρώπου, που ήταν γνωστός στις υπηρεσίες ασφαλείας, αλλά δεν ήταν στο σταυρόνημα κάποιας έρευνας εν εξελίξει.

«Τώρα σκοτώνουν τα μικρά κορίτσια μας», γράφει η Metro υπογραμμίζοντας την απόφαση της Τερέζα Μέι να αυξήσει το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής στο υψηλότερο δυνατό, που σημαίνει ότι πιθανώς επίκειται νέο χτύπημα.

«Κακό πέρα από κάθε φαντασία» είναι ο τίτλος της Daily Express, η οποία αποκαλεί τον Σαλμάν Αμπέντι «βάρβαρο τζιχαντιστή»…

«Η φωτογραφία της αθωότητας που σκοτώθηκε από το κακό», γράφει η Daily Mirror εστιάζοντας στην αδικοχαμένη Σάφι Ρούσος από την Κύπρο και την Τζορτζίνα Κάλαντερ.
Για «σφαγή των αθώων» κάνει λόγο η Daily Star αφιερώνοντας την πρώτη σελίδα της σε φωτογραφίες των θυμάτων και των αγνοουμένων.