Επίθεση με χημικά τα οποία κόστισαν τη ζωή σε απροσδιόριστο μέχρι στιγμής  αριθμό πολιτών στη Ντούμα, καταγγέλλουν τοπικές οργανώσεις τονίζοντας πως τα κρούσματα ασφυξίας που ανέρχονται σε περισσότερα από 70-ενώ ο αριθμός των νεκρών εκτιμάται από 11 έως και 35 άτομα- εκδηλώθηκαν μετά την αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε η πολεμική αεροπορία της Συρίας εναντίον των τελευταίου θύλακα που ελέγχουν οι αντάρτες στην ανατολική Γούτα. Διασώστες καταγγέλλουν πως πιθανότατα έγινε χρήση αερίου χλωρίου.

Αμέσως μετά τις κατηγορίες των Λευκών Κρανών, των διασωστών που επιχειρούν στην ανταρτοκρατούμενη περιοχή, τα κρατικά ΜΜΕ αρνήθηκαν οποιαδήποτε ευθύνη της κυβέρνησης του Μπασάρ αλ Άσαντ, καταγγέλλοντας από την πλευρά τους μια «φάρσα» των εξεγερμένων.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε το Σάββατο ότι 11 άνθρωποι πέθαναν στη Ντούμα λόγω ασφυξίας που τους προκάλεσε η ρίψη μιας βόμβας από τις κυβερνητικές δυνάμεις. Κατά την ίδια ΜΚΟ, συνολικά 70 άνθρωποι αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα μετά τη ρίψη αυτής της βόμβας.