Ένα  παγκόσμιο μήνυμα για την αλληλεγγύη, τη διαφορετικότητα, και την ομαδικότητα έστειλαν οι Γιάννης, Θανάσης και Κώστας Αντετοκούνμπο που έτρεξαν διαδρομή 5 χιλιομέτρων στους δρόμους της Αθήνας.

Η εκκίνηση έγινε από τα Σεπόλια, συγκεκριμένα από το γήπεδο μπάσκετ του Τρίτωνα, όπου ξεκίνησαν τη σταδιοδρομία τους και έβαλαν τα πρώτα τους καλάθια τα αδέλφια.

Ο αγώνας τερμάτισε έξω από το Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Η πρωτοβουλία «Antetokounbros 5K Run» είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα για τη στήριξη του έργου και των αναγκών του μη κερδοσκοπικού οργανισμού ειδικής μέριμνας και προστασίας μητέρα και παιδιού του πατέρα Αντώνιου, «Κιβωτός του Κόσμου».

EUROKINISSI

«Νομίζω πως το πιο σημαντικό κομμάτι της κουλτούρας της χώρας μας είναι η αλληλεγγύη, η φιλανθρωπία και γι’ αυτό με τα αδέλφια μου κάνουμε τον αγώνα δρόμου στις 7 Ιουλίου από τα Σεπόλια στο Καλλιμάρμαρο για να ενισχύσουμε την “Κιβωτό του κόσμου”», είχε πει πρόσφατα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

EUROKINISSI

Λίγο πριν την εκκίνηση και παρουσία όλων όσων έσπευσαν να ανταποκριθούν στο κάλεσμά τους, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είπε από μικροφώνου: «Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους όσοι ήρθατε εδώ.

Αυτόν τον αγώνα 5 χλμ. που διοργανώνουμε σήμερα, το ξεκινάμε από εδώ γιατί θέλαμε να δείξουμε σε όλους ότι δεν πρέπει να ξεχνάς από πού ξεκινάς. Έτσι παραμένεις σεμνός και ταπεινός. Όλοι μαζί θα αλλάξουμε τον κόσμο, γιατί ένας άνθρωπος μόνο δεν μπορεί να τον αλλάξει. Θα αλλάξουμε όλοι μαζί την Ελλάδα και θα ανεβούμε πάλι πολύ ψηλά».

Από την δική του μεριά ο αδελφός του, Θανάσης, πρόσθεσε: «Ετσι κάνουμε πιο ηχηρό το μήνυμά μας. Να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο και όλοι μαζί». 

EUROKINISSI

photos EUROKINISSI