Ο Στέλιος Βάσκος, επέστρεψε έχοντας διανύσει με το ποδήλατό του 7.000 χιλιόμετρα σε 22 μέρες

Ο Τρικαλινός υπεραθλητής Στέλιος Βάσκος ο οποίος γύρισε σχεδόν ολόκληρη την Ευρώπη μέσα σε 22 μέρες (είχε αναχωρήσει στις 7 του μήνα από τα Τρίκαλα) επέστρεψε κατάκοπος και πολύ συγκινημένος.

Τον υποδέχτηκε πλήθος κόσμου έξω από το Δημαρχείο Τρικάλων ενώ ο ίδιος ξέσπασε σε δάκρυα και κατέρρευσε στις αγκαλιές τω συμπολιτών και φίλων του που τον υποδέχτηκαν ως ήρωα.   Έχοντας καταφέρει με τον άθλο του να ολοκληρώσει τον σκοπό του που ήταν η ενίσχυση και υποστήριξη του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρίες «ΑΡΩΓΗ», ο Στέλιος Βάσκος ανακοίνωσε πως τερματίζει την καριέρα του.   Στα 64 χρόνια του, κλείνει μεγαλειωδώς κι έχοντας το κεφάλι ψηλά «μία καριέρα 48 ετών με ελπιδοφόρα μηνύματα» όπως είπε ο ίδιος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ

Μάλιστα, ούτε η μεγάλη κόπωση στάθηκε εμπόδιο, καθώς μπροστά στο συγκεντρωμένο πλήθος με δύναμη ψυχής, απηύθυνε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους τον στήριξαν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Αμέσως μετά, έφυγε για το γενικό νοσοκομείο Τρικάλων προκειμένου να του παρασχεθεί ιατρική φροντίδα.

Ο Τρικαλινός ποδηλάτης της ΑΕΚ κι επί σειρά ετών πρωταθλητής Ελλάδος, Βαλκανιονίκης, Μεσογειονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής με την ομάδα της Πυροσβεστικής διένυσε με το ποδήλατό του περισσότερα από 8.000 χιλιόμετρα κάνοντας τη διαδρομή: Ελλάδα-Βουλγαρία-Ρουμανία-Ουγγαρία-Σλοβακία-Πολωνία-Γερμανία-Βέλγιο-Γαλλία-Ιταλία-Σλοβενία-Κροατία-Μαυροβούνιο-Αλβανία-Ελλάδα. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΧΑΣΙΑΛΗΣ ΒΑΪΟΣ