Σιωπηρή διαμαρτυρία κατά της εμπορίας ανθρώπων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Πορείες κατά του trafficking πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του του «Walk for freedom» που διοργάνωσε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Α21 σε 600 πόλεις και 50 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Περίπου 150 άνθρωποι περπάτησαν σήμερα  στο κέντρο της Αθήνας, σιωπηλά, ο ένας πίσω από τον άλλο για να στείλουν ένα μήνυμα κατά της εμπορίας ανθρώπων, μιας βιομηχανίας που έχει παγιδεύσει στη σύγχρονη δουλεία 27 εκατομμύρια άνδρες, γυναίκες και παιδιά σε όλο τον κόσμο.

Ο λόγος για την πορεία «Walk for freedom», που διοργάνωσε η Μη Κυβερνητική Οργάνωση Α21 σήμερα σε 600 πόλεις και 50 χώρες σε όλο τον κόσμο (μεταξύ των οποίων Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Δράμα), ενόψει της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Κατά της Εμπορίας Ανθρώπων στις 18 Οκτωβρίου. Η παγκόσμια αυτή προσπάθεια έχει στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για τη σύγχρονη μορφή σκλαβιάς.

Η πορεία στην Αθήνα ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα από την πλατεία Μοναστηρακίου. Οι συμμετέχοντες φόρεσαν μαύρα και έκλεισαν το στόμα τους με κίτρινα μαντήλια, πάνω στα οποία αναγραφόταν τα ονόματα τριών θυμάτων: του Ιβάν, της Έιμι και της Ιβ.

Περπάτησαν μέχρι το Σύνταγμα, στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στη Βασιλίσσης Αμαλίας, στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και αφού έκαναν το γύρο της Ακρόπολης έφτασαν στο Θησείο για να καταλήξουν και πάλι στο Μοναστηράκι.

Σιωπηλή διαμαρτυρία κατά της εμπορίας ανθρώπων. Φωτογραφία: Intime

Στα χέρια τους κρατούσαν πανό με στατιστικά στοιχεία για το trafficking, ενώ μετά το τέλος της πορείας εθελοντές της οργάνωσης ενημέρωσαν τους διερχόμενους για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να πάρουν μέρος στη μάχη κατά της εμπορίας ανθρώπων.

Στη Θεσσαλονίκη, οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν την πορεία τους από το λιμάνι της πόλης με τελικό προορισμό τον Λευκό Πύργο προσπαθώντας να αφυπνίσουν και να ευαισθητοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους γύρω από το πρόβλημα της εμπορίας των ανθρώπων.

Η συγκεκριμένη πορεία κατά του trafficking διοργανώθηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στην πόλη.