Με το βραβείο “Μητέρα Τερέζα” του Ιδρύματος Harmony θα τιμηθεί η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης για το διασωστικό της έργο, στη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης, στην Ελλάδα, αλλά και το έργο της για κοινωνική δικαιοσύνη, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη Βομβάη της Ινδίας, στις 10 Δεκεμβρίου 2017.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ιδρύματος Harmony, το βραβείο, το οποίο φέτος ως θέμα έχει την “προσφορά βοήθειας εκτός συνόρων και την απόκριση στην προσφυγική κρίση”, απονέμεται στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και τους εθελοντές της για τις ηρωικές πράξεις τους και την προσπάθεια που κατέβαλαν, ρισκάροντας τη ζωή τους, προκειμένου να σώσουν ανθρώπινες ζωές στη θάλασσα.

Η ανακοίνωση του ιδρύματος αναφέρεται στην ΕΟΔ, ως μια οργάνωση που μετουσιώνει την πραγματική αξία του ανθρωπισμού με την αφοσίωση, το πάθος και το θάρρος που δείχνουν οι εθελοντές της σε κάθε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης και προσκαλεί την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης να παραλάβει το βραβείο στο πλαίσιο του ετήσιου διεθνούς συνεδρίου του ιδρύματος Harmony.

Το ίδρυμα Harmony είναι ένας φορέας, με έδρα την Ινδία, ο οποίος τιμά κάθε χρόνο οργανώσεις και προσωπικότητες από όλο τον κόσμο που προσφέρουν ανθρωπιστικό έργο και συμβάλουν στην απονομή κοινωνικής δικαιοσύνης. Στους βραβευθέντες συμπεριλαμβάνονται προσωπικότητες και οργανισμοί, όπως η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης Μαλάλα Γιουσαφζάι, ο πρόεδρος της Γκάνα, Nana Akufo-Addo, ο τέως Πρωθυπουργός της Μαλαισίας, Dr. Mahathir Mohamad, η οργάνωση “Λευκά Κράνη”, οι “Γιατροί Χωρίς Σύνορα” και άλλοι.

Η ΕΟΔ θα εκπροσωπηθεί στην απονομή από την πρόεδρο της, Δανάη-Φωτεινή Μαυρουδή.