Την Τρίτη 16 Απριλίου 2019, πραγματοποιήθηκε η τελετή Αναγόρευσης του πατέρα Αντωνίου σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με την παρουσία παιδιών της Κιβωτού του Κόσμου από τα παραρτήματα Βόλου, Αθήνας και Χίου.

‘Εναν παπά που επαναφέρει «πατημένα λουλούδια» και ομορφαίνει τη ζωή, τίμησε  το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, αναγορεύοντας σε κλίμα συγκίνησης τον π. Αντώνιο Παπανικολάου,  ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου, επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 10 άτομα, άτομα κάθονται και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται

Tο πρόγραμμα περιελάμβανε:
• Προσφώνηση του πατέρα Αντωνίου Παπανικολάου από τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Καθηγητή Ζήση Μαμούρη.
• «Έπαινος» προς τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου από τον Καθηγητή του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος, Αθανάσιο Σφουγγάρη.
• Ανάγνωση της Εισήγησης, του Ψηφίσματος και της Αναγόρευσης από τον Πρόεδρο του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος, Καθηγητή Νικόλαο Τσιρόπουλο.
• Επίδοση των Τίτλων και του Διασήμου του Τμήματος από τον Πρόεδρο του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος, Καθηγητή Νικόλαο Τσιρόπουλο.
• Ομιλία του τιμώμενου με θέμα: “Η Κιβωτός του Κόσμου ως αρωγός στη σύγχρονη κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση”
• Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα με Φωνητικό Σύνολο από τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου – Παράρτημα Βόλου