Στο ιταλικό φεστιβάλ Festival dell’ Aurora, που έχει φέτος υπότιτλο «Μεσόγειος χωρίς Σύνορα», θα συμμετάσχει ο Έλληνας φωτογράφος Σταύρος Χαμπάκης παρουσιάζοντας εικόνες από τα πρώτα χρόνια της εξαναγκασμένης μετανάστευσης των Σύριων.

Η έκθεση με τίτλο «Μέσα από τα μάτια των παιδιών» θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 30 Μαρτίου 2019 στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ακρωτηρίου Κολώνα στην Κροτόνε της Ιταλίας.

Το «Μέσα από τα μάτια των παιδιών» είναι μία συλλογή από φωτογραφίες Σύριων που ήρθαν στην Ελλάδα στην προσπάθειά τους να σωθούν από τον αιματηρό εμφύλιο πόλεμο. 

Η ατομική έκθεση φωτογραφίας του Σταύρου Χαμπάκη με τίτλο «Μέσα από τα μάτια των παιδιών» ταξιδεύει στην Ιταλία

Αποτέλεσμα εικόνας για σταυρος χαμπακης

photos © Σταύρος Χαμπάκης

Βιογραφικό Σταύρου Χαμπάκη

Γεννημένος στην Αθήνα το 1973, σε μία οικογένεια με ισχυρές ανθρωπιστικές αξίες και δράσεις. Σπουδάζοντας Χημικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ο φωτογράφος χρησιμοποιούσε την κάμερα του να αποτυπώνει το περιβάλλον του. Η συνήθεια αυτή συνεχίστηκε και στα επαγγελματικά του ταξίδια, όπου προσπαθούσε να αποτυπώσει τα τοπικά αρώματα και συναισθήματα.   Η αποτύπωση των κοινωνικών δομών, κέντρισε γρήγορα το ενδιαφέρον του, θέλοντας να τραβήξει το ενδιαφέρον, προς τους λιγότερα τυχερούς των σύγχρονων κοινωνιών. Το 2015, ξεκίνησε να αποτυπώνει τους πρώτους μετανάστες που ήρθαν στην Αθήνα.

Info 7- 30 Μαρτίου 2019 Festival dell’Aurora http://www.festivaldellaurora.it/ www.stavroshabakis.com