Γνωρίστε τους 10 νέους ανθρώπους που ξεχώρισαν φέτος για να εργαστούν στη ΜΚΟ της επιλογής τους μέσω του προγράμματος World of Difference και το Ίδρυμα Vodafone θα καλύψει το μισθό τους.

Αντλώντας την έμπνευσή τους από τη δύναμη της τεχνολογίας και με κίνητρο την προσφορά τους στην κοινωνία, οι 10 νέοι που ξεχώρισαν φέτος στο πρόγραμμα World of Difference είναι εδώ, έτοιμοι να πάνε τον κόσμο μας μπροστά!

Το πρόγραμμα που υλοποιείται σταθερά από το 2010, δίνει την ευκαιρία σε νέους ηλικίας 18-35 να εργαστούν για 6 μήνες στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό της επιλογής τους, ενώ το Ίδρυμα Vodafone καλύπτει το μισθό και τις εργοδοτικές τους εισφορές.

Η Ρούλη Χριστοπούλου, Υπεύθυνη Τμήματος Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ιδρύματος Vodafone Ελλάδας, δήλωσε: «Το World of Difference είναι ένα από τα μακροβιότερα προγράμματα του Ιδρύματος Vodafone στη χώρα μας με πολύ σημαντικό αντίκτυπο στην ελληνική κοινωνία. Φέτος, θέσαμε την τεχνολογία στο επίκεντρο του και επιλέξαμε νέους, οι οποίοι θα προσφέρουν έργο σε ΜΚΟ της χώρας μας, ενώ παράλληλα θα ευαισθητοποιήσουν την κοινή γνώμη απέναντι στην έννοια της προσφοράς και της συλλογικής δράσης με τη χρήση της τεχνολογίας. Άλλωστε, στο Ίδρυμα Vodafone καθημερινά εργαζόμαστε βάσει αυτής της φιλοσοφίας και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που θα έχουμε ακόμη 10 νέους σύμμαχούς μας στο έργο αυτό».

Φέτος στον πυρήνα του World of Difference βρίσκεται η τεχνολογία, καθώς οι νικητές ξεχώρισαν, όχι μόνο για το πάθος τους για προσφορά, αλλά και για τις τεχνολογικές τους γνώσεις, που θ’ αποτελέσουν απαραίτητα εφόδια για την αναβάθμιση του έργου των Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών στη χώρα μας. Έτσι, οι φετινοί νικητές του Προγράμματος, μέσα από τη δημιουργία και την αξιοποίηση εφαρμογών, online ψηφιακών εργαλείων, social media καναλιών και εργαλείων προσομοίωσης, εργάζονται με στόχο την προσβασιμότητα στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό, την προστασία και βιωσιμότητα του πλανήτη, την εξάλειψη  στερεοτύπων & αποκλεισμών, την εξοικείωση με την αναπηρία, την αντιμετώπιση του τεχνολογικού αναλφαβητισμού, τη διαχείριση αδέσποτων ζώων, και γενικότερα τη βελτίωση των συνθηκών ζωής ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Οι 10 νέοι νικητές του World of Difference δηλώνουν σχετικά με το έργο που θα επιτελέσουν:

«Το ότι μέσω της δουλειάς μου συμβάλλω στο να δίνονται ευκαιρίες σε όλους για να βρουν εργασία, ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας, πολιτισμικού και κοινωνικο-οικονομικού υπόβαθρου, με συνεπαίρνει», δήλωσε η Αγγελίνα Μήλα, η οποία θα εργαστεί στη ΜΚΟ Social Hackers Academy που ασχολείται με τη διδασκαλία προγράμματος σπουδών γύρω από τον προγραμματισμό σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

«Ο στόχος είναι να φτιάξουμε μια κοινωνία όπου ο σεβασμός και η ισότητα θα υπερισχύουν και η προσβασιμότητα θα είναι κοινός τόπος, δεν θα είναι μια ουτοπία», αναφέρει η Αριστέα Μπισμπίκη, η οποία θα εργαστεί για τη διεξαγωγή Workshops με τη χρήση αναπηρικών αμαξιδίων και VR γυαλιών, σε βιωματικό εργαστήρι εξοικείωσης με την αναπηρία Labyrinth of Senses της KINITRO.

«Ο πολιτισμός, μαζί με τις τέχνες, είναι η αγάπη μου! Για εμένα πολιτισμός είναι παιδεία, ανεκτικότητα και αλληλοσεβασμός», αναφέρει η Δανάη Μπερσή, η οποία θα αναλάβει την υλοποίηση του προγράμματος «Εικονικό Μουσείο και Προσβασιμότητα» στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών-Ίδρυμα Βούρου Ευταξία

«Αυτό που αγαπώ περισσότερο είναι το αίσθημα της προσφοράς.  Όταν νιώθεις ότι έχεις βάλει ένα λιθαράκι κι εσύ για να βελτιώσεις τις συνθήκες ζωής ενός ανθρώπου που βιώνει δύσκολα την καθημερινότητά του», δήλωσε ο Δημήτρης Πανέλης, ο οποίος θα εργαστεί στον οργανισμό “Σε Αναμονή” για την υλοποίηση της εφαρμογής «Σε Αναμονή Go», την ψηφιακή χαρτογράφηση των επιχειρήσεων που μετέχουν στο πρόγραμμα.

«Η αγάπη μου για τα ζώα, η ευαισθητοποίηση μου σε περιβαλλοντικά θέματα και η ενασχόληση μου με τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι οι παράγοντες που με οδήγησαν σε αυτόν τον Οργανισμό», ανέφερε η Ειρήνη Παγίδα, που θα απασχολείται στο Jane Goodall’s Roots & Shoots Greece για την ανάπτυξη online εκπαιδευτικού προγράμματος για την καταπολέμηση των κοινωνικών διακρίσεων αλλά και για την προστασία των ζώων και του περιβάλλοντος

«Η κοινωνική και περιβαλλοντική πρόκληση των αδέσποτων ζώων στη χώρα μας είναι ένα ζήτημα που με αγγίζει τόσο ως άνθρωπο όσο και ως επαγγελματία», αναφέρει η Ευδοκία Πεχλιβανίδη, η οποία θα εργαστεί στον οργανισμό Dogs’ Voice για την ανάπτυξη πλατφόρμας του οργανισμού με στόχο την προώθηση αδέσποτων σκύλων σε υπεύθυνες υιοθεσίες και την παράδοση ενός ολοκληρωμένου συστήματος καταγραφής και διαχείρισης της αστικής πανίδας στους Δήμους.

«Ήμουν εθελοντής ενάμιση χρόνο και σε αυτό το διάστημα συνειδητοποίησα ότι ήθελα η εργασία μου να προσφέρει ένα άμεσο θετικό κοινωνικό αντίκτυπο», ανέφερε ο Ιορδάνης Καλαντίδης, ο οποίος θα εργαστεί  στην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Επανεκκίνησις για την επαναχρησιμοποίηση & αναβάθμιση υπολογιστών με στόχο την αξιοποίηση τους για την εξάλειψη του τεχνολογικού αναλφαβητισμού στα σχολεία.

«Η εμπειρία μου και το πάθος μου για τα κοινωνικά ζητήματα με βοηθούν να διαμορφώσω πρακτικές από τις οποίες θα επωφεληθούν οι άνθρωποι που χρειάζονται τη στήριξή μας», δήλωσε η Νικόλ Κακαντούση, η οποία θα εργαστεί στη ΜΚΟ Civil Act για τη διαμόρφωση και διαχείριση ηλεκτρονικής πλατφόρμας και ψηφιακής εφαρμογής, με σκοπό τη δικτύωση και την εύρεση εργασίας αποκλειστικά στο οικοσύστημα των MKO της Ελλάδας, με ωφελούμενους τους άνεργους πολίτες.

«Στην iSea με οδήγησε η αγάπη μου για τη θάλασσα και τα υδάτινα οικοσυστήματα, αλλά και για τους ανθρώπους που συνδέονται με αυτή», αναφέρει ο Νίκος Δούμπας, ο οποίος θα εργαστεί στην Περιβαλλοντική Οργάνωση iSea ως Υπεύθυνος του Προγράμματος Επιστήμης των Πολιτών «Σε ξενίζει…. Μοιράσου το μαζί μας» με στόχο την έρευνα αλλά και την προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων.

«Όταν σε ένα παιδί δίνονται τα ίδια κίνητρα και οι ίδιες ευκαιρίες έχει ακριβώς τα ίδια ποσοστά να καταφέρει να ακολουθήσει τα όνειρά του», δήλωσε ο Παρασκευάς Σελίμ, ο οποίος θα εργαστεί στο Κέντρο Νεότητας Ρομά Δενδροποτάμου-Φάρος του κόσμου ως Εκπαιδευτής / Διαχειριστής του Προγράμματος Ενάντια στη Σχολική Διαρροή μέσω εκπόνησης κύκλου σεμιναρίων  γύρω από την εκπαιδευτική ρομποτική για την προετοιμασία και συμμετοχή των παιδιών σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς.

Tο πρόγραμμα World of Difference

Το Ίδρυμα Vodafone υλοποιεί το πρόγραμμα World of Difference που δίνει την ευκαιρία σε ευαισθητοποιημένους νέους να εργαστούν για 6 μήνες στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό της επιλογής τους και να κάνουν τη διαφορά σε καίρια ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, με τη δύναμη της τεχνολογίας.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που στηρίζει την κοινωνική απασχόληση νέων ανθρώπων και ενισχύει το έργο των Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών στη χώρα μας, ενώ παράλληλα αναδεικνύει το ρόλο που υπηρετούν οι νέες τεχνολογίες και η δύναμη της συλλογικής δράσης στην κοινωνία των πολιτών.

Αξιοποιώντας τις γνώσεις, τις ιδέες και το όραμα νέων ανθρώπων, το πρόγραμμα έχει προσφέρει έως σήμερα απασχόληση σε δεκάδες νέους, καλύπτοντας μισθό και εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές, ενώ έχει συμβάλει έμπρακτα στην ενίσχυση του έργου πάνω από 73 Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών σε όλη τη χώρα.

Γνωρίστε τους 10 νέους WoDers

Αγγελίνα Μήλα

Αγγελίνα Μήλα

«Το ότι μέσω της δουλειάς μου συμβάλλω στο να δίνονται ευκαιρίες σε όλους για να βρουν εργασία, ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας, πολιτισμικού και κοινωνικο-οικονομικού υπόβαθρου, με συνεπαίρνει», δήλωσε η Αγγελίνα Μήλα, η οποία εργάζεται στη ΜΚΟ Social Hackers Academy ως Business Development Coordinator. Η εργασία της στοχεύει στον συντονισμό του έργου για την εκμάθηση προγραμματισμού σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, για τη μελλοντική απασχόλησή τους στον τομέα της τεχνολογίας. Η διδασκαλία ενός ολοκληρωμένου προγράμματος σπουδών για την κατασκευή ιστοσελίδων και εφαρμογών στο διαδίκτυο μπορεί να εξασφαλίσει σε πολίτες που βρίσκονται στο περιθώριο την ένταξή τους στο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας.

Αριστέα Μπισμπίκη

Αριστέα Μπισμπίκη

«Ο στόχος είναι να φτιάξουμε μια κοινωνία όπου ο σεβασμός και η ισότητα θα υπερισχύουν και η προσβασιμότητα θα είναι κοινός τόπος, δεν θα είναι μια ουτοπία», αναφέρει η Αριστέα Μπισμπίκη, η οποία εργάζεται ως Υπεύθυνη Διεξαγωγής των Workshops στο βιωματικό εργαστήρι εξοικείωσης με την αναπηρία Labyrinth of Senses της KINITRO. Μέσα από το έργο της φιλοδοξεί να ενισχύσει τη δυναμική των Workshops με τη χρήση αναπηρικών αμαξιδίων και VR γυαλιών, ώστε να δημιουργηθεί μια ιδανική συνθήκη προσομοίωσης, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με τις κινητικές αναπηρίες. Η τεχνολογία αξιοποιείται για τον περιορισμό του αποκλεισμού και την καταπολέμηση των στερεοτύπων.

Δανάη Μπερσή

Δανάη Μπερσή

«Ο πολιτισμός, μαζί με τις τέχνες, είναι η αγάπη μου! Για εμένα πολιτισμός είναι παιδεία, ανεκτικότητα και αλληλοσεβασμός», αναφέρει η Δανάη Μπερσή, η οποία έχει αναλάβει τη θέση Υπεύθυνης Ψηφιακών Δράσεων και Προώθησης στοΜουσείο της Πόλεως των Αθηνών-Ίδρυμα Βούρου Ευταξία. Βασικός στόχος του έργου της είναι η υλοποίηση του προγράμματος «Εικονικό Μουσείο και Προσβασιμότητα», το οποίο περιλαμβάνει τη χρήση γυαλιών εικονικής πραγματικότητας-VR, την τρισδιάστατη εκτύπωση αντικειμένων του Μουσείου και τη γενικότερη βελτίωση του τεχνολογικού εξοπλισμού. Με αυτόν τον τρόπο, η πολιτιστική και μουσειακή εμπειρία γίνεται προσβάσιμη σε ευπαθείς ομάδες, που είναι αποκλεισμένες από αντίστοιχες εκπαιδευτικές δράσεις.

Δημήτρης Πανέλης

Δημήτρης Πανέλης

«Αυτό που αγαπώ περισσότερο είναι το αίσθημα της προσφοράς. Όταν νιώθεις ότι έχεις βάλει ένα λιθαράκι κι εσύ για να βελτιώσεις τις συνθήκες ζωής ενός ανθρώπου που βιώνει δύσκολα την καθημερινότητά του», δήλωσε ο Δημήτρης Πανέλης, ο οποίος εργάζεται ως Υπεύθυνος Ανάπτυξης, Δικτύωσης και Ανεύρεσης πόρων στον οργανισμό “Σε Αναμονή”. Μεταξύ των αρμοδιοτήτων του συμπεριλαμβάνεται και η ψηφιακή χαρτογράφηση των 200 επιχειρήσεων που παρέχουν προϊόντα και υπηρεσίες «σε αναμονή», ώστε οι χρήστες να γνωρίζουν την πλησιέστερη επιχείρηση από την οποία θα μπορούν να πάρουν ή να προσφέρουν κάποιο αγαθό, μέσω της εφαρμογής «Σε Αναμονή Go». Έτσι, με τη χρήση της τεχνολογίας ευπαθείς ομάδες προσεγγίζουν ευκολότερα τα αγαθά που τους προσφέρει εθελοντικά η κοινωνία.

Ειρήνη Παγίδα

Ειρήνη Παγίδα

«Η αγάπη μου για τα ζώα, η ευαισθητοποίηση μου σε περιβαλλοντικά θέματα και η ενασχόληση μου με τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι οι παράγοντες που με οδήγησαν σε αυτόν τον Οργανισμό», ανέφερε η Ειρήνη Παγίδα, που απασχολείται στο Jane Goodall’s Roots & Shoots Greece. Εκεί εργάζεται ως Εκπαιδεύτρια – Σχεδιάστρια ενός online εκπαιδευτικού προγράμματος. Βασική επιδίωξη του έργου της είναι η ανάπτυξη της πλατφόρμας μάθησης, η δικτύωση και η συνεργασία μεταξύ των μελών του προγράμματος Roots & Shoots, με στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου ατόμων απ’ όλη την Ελλάδα. Με τη χρήση της μεθοδολογίας και των εργαλείων του προγράμματος, οι ενδιαφερόμενοι αλλάζουν τον κόσμο προς το καλύτερο μέσα από δράσεις για την καταπολέμηση των κοινωνικών διακρίσεων, για την προστασία των ζώων και του περιβάλλοντος.

Ευδοκία Πεχλιβανίδη

Ευδοκία Πεχλιβανίδη

«Η κοινωνική και περιβαλλοντική πρόκληση των αδέσποτων ζώων στη χώρα μας είναι ένα ζήτημα που με αγγίζει τόσο ως άνθρωπο όσο και ως επαγγελματία», αναφέρει η Ευδοκία Πεχλιβανίδη, η οποία εργάζεται στον οργανισμό Dogs’ Voice, ως Project Manager για το Πρόγραμμα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η εργασία της στοχεύει στην τεχνολογική ανάπτυξη της πλατφόρμας του Οργανισμού για την προώθηση αδέσποτων σκύλων σε υπεύθυνες υιοθεσίες και την παράδοση ενός ολοκληρωμένου συστήματος καταγραφής και διαχείρισης της αστικής πανίδας στους Δήμους, στο οποίο θα υποστηρίζεται η ψηφιοποίηση του μητρώου αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων. Η τεχνολογία ενισχύει τον αγώνα της οργάνωσης για μια κοινωνία χωρίς αδέσποτα, με πολίτες που σέβονται τα δικαιώματα των ζώων.

Ιορδάνης Καλαντίδης

Ιορδάνης Καλαντίδης

«Ήμουν εθελοντής ενάμιση χρόνο και σε αυτό το διάστημα συνειδητοποίησα ότι ήθελα η εργασία μου να προσφέρει ένα άμεσο θετικό κοινωνικό αντίκτυπο», ανέφερε ο Ιορδάνης Καλαντίδης, ο οποίος εργάζεται στην Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Επανεκκίνησις. Εκεί, έχει αναλάβει τη θέση του Συντονιστή Έργου για την Ανάπτυξη του Λειτουργικού Συστήματος Chromium OS. Βασικός στόχος του έργου αποτελεί η αξιοποίηση των παλαιών -προς ανακύκλωση- υπολογιστών με το λειτουργικό σύστημα Chromium OS, ώστε να καταστεί γρήγορη, απλή και ασφαλής η χρήση των υπολογιστών. Ο ανανεωμένος εξοπλισμός προωθείται σε τμήματα πληροφορικής για την εξάλειψη του τεχνολογικού αναλφαβητισμού στα σχολεία.

Νικόλ Κακαντούση

Νικόλ Κακαντούση

«Η εμπειρία μου και το πάθος μου για τα κοινωνικά ζητήματα με βοηθούν να διαμορφώσω πρακτικές από τις οποίες θα επωφεληθούν οι άνθρωποι που χρειάζονται τη στήριξή μας», δήλωσε η Νικόλ Κακαντούση, η οποία εργάζεται ως Communications & Digital Μarketing Μanager στη ΜΚΟ Civil Act. Κεντρική αρμοδιότητά της αποτελεί η διαμόρφωση και διαχείριση ηλεκτρονικής πλατφόρμας και ψηφιακής εφαρμογής, με σκοπό τη δικτύωση και την εύρεση εργασίας αποκλειστικά στο οικοσύστημα των MKO της Ελλάδας, με ωφελούμενους τους άνεργους πολίτες. Με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της τεχνολογίας προσφέρεται ανακούφιση τόσο στις μη κυβερνητικές οργανώσεις και την ανάγκη τους για εργατικό δυναμικό, όσο και σε πολίτες αποκλεισμένους από την αγορά εργασίας.

Νίκος Δούμπας

Νίκος Δούμπας

«Στην iSea με οδήγησε η αγάπη μου για τη θάλασσα και τα υδάτινα οικοσυστήματα, αλλά και για τους ανθρώπους που συνδέονται με αυτή», αναφέρει ο Νίκος Δούμπας, ο οποίος εργάζεται στην Περιβαλλοντική Οργάνωση iSea ως Υπεύθυνος του Προγράμματος Επιστήμης των Πολιτών «Σε ξενίζει…. Μοιράσου το μαζί μας!!!». Βασικός στόχος του έργου του είναι η έρευνα και η προστασία των υδάτινων οικοσυστημάτων, μέσω της συλλογής δεδομένων σχετικά με τα ξενικά είδη, της δημιουργίας υλικού επικοινωνίας για την ενημέρωση του κοινού, και της διαχείρισης του Facebook group του προγράμματος που αριθμεί συνολικά 5.800 μέλη. Μέσα από το πρόγραμμα προωθείται η ορθή χρήση της ερασιτεχνικής αλιείας και η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Παρασκευάς Σελίμ

Παρασκευάς Σελίμ

«Όταν σε ένα παιδί δίνονται τα ίδια κίνητρα και οι ίδιες ευκαιρίες έχει ακριβώς τα ίδια ποσοστά να καταφέρει να ακολουθήσει τα όνειρά του», δήλωσε ο Παρασκευάς Σελίμ, ο οποίος εργάζεται στο Κέντρο Νεότητας Ρομά Δενδροποτάμου-Φάρος του κόσμου ως Εκπαιδευτής / Διαχειριστής του Προγράμματος Ενάντια στη Σχολική Διαρροή. Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει σε παιδιά που προέρχονται από ανύπαρκτα ή επικίνδυνα περιβάλλοντα, ποικίλες γνώσεις και ανθρωπιστικές αξίες, μέσα από τη δημιουργία κύκλων σεμιναρίων και συναντήσεων που αποσκοπούν στην κοινωνική ένταξη των παιδιών και την επαγγελματική τους ανέλιξη. Κεντρική θεματική των σεμιναρίων αποτελεί και η εκπαιδευτική ρομποτική για την προετοιμασία και συμμετοχή των παιδιών σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς.