Η Charlize Theron μίλησε για τον λόγο που το AIDS συνεχίζει να μαστίζει την ανθρωπότητα

South Africa actress Charlize Theron speaks during the first official press conference of the 21st International Aids Conference in Durban on July 18, 2016. More than 18,000 scientists, campaigners and donors opened a major AIDS conference in South Africa today, issuing stark warnings that recent gains in the fight against the disease were under threat. / AFP / - (Photo credit should read -/AFP/Getty Images)

Ο λόγος που δεν έχει μπει ένα τέλος στη μάστιγα που ονομάζεται AIDS δεν είναι η έλλειψη των φαρμάκων ή των θεραπειών, αλλά το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμα μικρές ομάδες μειονοτήτων η οποίες δεν λαμβάνουν την φροντίδα που χρειάζονται, ανέφερε η ηθοποιός Charlize Theron, στο Παγκόσμιο Συνέδριο για το AIDS στο Durban.

«Ο πραγματικός λόγος που δεν έχουμε νικήσει αυτή την επιδημία είναι ο εξής: Εκτιμούμε κάποιες ζωές περισσότερο από άλλες», είπε η Theron στο συνέδριο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Mic. «Εκτιμούμε τους άντρες περισσότερο από τις γυναίκες. Τους straight περισσότερο από τους gay. Όσους έχουν λευκό δέρμα, περισσότερο από όσους έχουν σκούρο δέρμα. Τους πλούσιους πιο πολύ από τους φτωχούς. Και τους ενήλικες περισσότερο από τους εφήβους».

Έχοντας καταγωγή από τη Νότια Αφρική, όπου 7 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με HIV, η Theron θέλησε να αναφέρει ποιες είναι αυτές οι συγκεκριμένες ομάδες που πάσχουν από αυτή την ασθένεια.

«Αυτό το ξέρω γιατί το AIDS δεν κάνει από μόνο του διακρίσεις. Δεν έχει βιολογική προτίμηση για το σώμα αφροαμερικανών, για το γυναικείο σώμα, για το σώμα των ομοφυλόφυλων, για τους νέους ή τους φτωχούς. Δεν απορρίπτει τους ευάλωτους, τους καταπιεσμένους ή όσους έχουν υποστεί κακοποίηση», είπε.

«Τους αγνοούμε. Τους αφήνουμε να υποφέρουν και μετά τους αφήνουμε να πεθάνουν», συμπλήρωσε.

Αυτά που τόνισε η διάσημη ηθοποιός δεν διαφέρουν καθόλου από την πραγματικότητα. Σύμφωνα με τα στοιχεία, στο τέλος του 2012, οι Αφροαμερικανοί αντιπροσώπευαν το 41% όλων των Αμερικανών που ζουν με τον ιό.

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε αρχικά στην αμερικάνικη έκδοση της HuffPost.