Δράση ενημέρωσης για τον HIV στη Λέσβο από τους Γιατρούς του Κόσμου

Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS πραγματοποιούν στη Λέσβο οι Γιατροί του Κόσμου σε συνεργασία με την Action Aid και το δήμο του νησιού.
Κινητή Μονάδα των Γιατρών του Κόσμου θα βρίσκεται το απόγευμα (17:00) στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη, διανέμοντας ενημερωτικό υλικό, όσον αφορά στους τρόπους μετάδοσης, αλλά και πρόληψης του ιού HIV.

Η δράση θα πλαισιωθεί από το μουσικό συγκρότημα Tempo Tibre, το οποίο αφιλοκερδώς, θα προσφέρει τις μελωδίες του στο νεανικό κοινό.

Παράλληλα, κλιμάκιο της οργάνωσης από το πρωί πραγματοποιεί αντίστοιχες δράσεις εντός των κέντρων υποδοχής στο Καρά Τεπέ και τη Μόρια.

«Η επιλογή της Λέσβου για εμάς έχει συμβολικό χαρακτήρα. Οι Γιατροί του Κόσμου, βρίσκονται εδώ και χρόνια στο πλευρό των κατοίκων της νησιών μας, παρέχοντας υπηρεσίες υγείας. Οι σημερινές μας δράσεις στη Λέσβο αποτελούν μία ακόμα απόδειξη της ιδιαίτερης σημασίας που αποδίδει η Οργάνωσή μας στους συμπολίτες μας της νησιωτικής Ελλάδας» δήλωσε η Γενική Διευθύντρια των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας, Ευγενία Θάνου.