Εκστρατεία εμβολιασμού για όλα τα παιδιά από 6 μηνών έως 16 ετών στη Σάμο πραγματοποίησαν το Σαββατοκύριακο, 1 – 2 Δεκεμβρίου οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

Συνολικά 790 παιδιά εμβολιάστηκαν κατά της ιλαράς, της ερυθράς, της παρωτίτιδας και της πολιομυελίτιδας στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης και σε άλλες δομές στη Σάμο.

«Όταν σε έναν καταυλισμό που χωράει 648 ανθρώπους, μένουν περίπου 4.000, μπορεί ο καθένας να φανταστεί σε τι συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής ζουν οι πρόσφυγες εδώ στη Σάμο. Μέσα σε δύο ημέρες εμβολιάσαμε εκατοντάδες παιδιά από 6 μηνών έως 16 ετών. Οι πρόσφυγες περίμεναν υπομονετικά στη σειρά για να θωρακίσουν τα παιδιά τους από την ιλαρά, την ερυθρά, την παρωτίτιδα και την πολιομυελίτιδα. Ο εμβολιασμός δεν είναι προνόμιο, είναι ανάγκη» αναφέρει ο Αντώνης Ρήγας, Συντονιστής της ομάδας.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα εμβολίασαν τους τελευταίους τρεις μήνες (Οκτώβριο – Νοέμβριο – Δεκέμβριο) περίπου 2.500 παιδιά σε Λέσβο, Χίο και Σάμο.