Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας», το Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και η Δ Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο», ΑΠΘ, διοργανώνουν ημερίδα με τίτλο: «Αντιμετώπιση Ανισοτήτων στην Υγεία 2019: Ηπατίτιδα και Χρήση Ναρκωτικών στην Βόρεια Ελλάδα».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 07 Φεβρουαρίου, στις 09:00, στο ξενοδοχείο Porto Palace Hotel &Conference Center (26ης Οκτωβρίου 65), με τη συμμετοχή της επιστημονικής κοινότητας, των οργανισμών απεξάρτησης, υποκατάστασης και μείωσης βλάβης και της κοινωνίας των πολιτών.

Σκοπός της ημερίδας είναι η σφαιρική προσέγγιση της Ηπατίτιδας C και της χρήσης ναρκωτικών στη Βόρεια Ελλάδα, η αξιολόγηση της προόδου διασύνδεσης των χρηστών ψυχοδραστικών ουσιών με το σύστημα υγείας, καθώς και η ενίσχυση των συνεργασιών μεταξύ των αρμόδιων φορέων.

Η θεματολογία της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

Διάλεξη:

Εξελίξεις στη θεραπεία και την αντιμετώπιση της Ηπατίτιδας C

Ενότητες:

  1. Αντιμετωπίζοντας τις ανισότητες στο χώρο της υγείας: Αύξηση της πρόσβασης των χρηστών ενδοφλέβιων ναρκωτικών (ΧΕΝ) στην θεραπεία της Ηπατίτιδας C
  2. Η εμπειρία από τη θεραπεία της χρόνιας Ηπατίτιδας C σε ΧΕΝ στη Βόρεια Ελλάδα
  3. Πρόληψη και θεραπεία της Ηπατίτιδας C σε ΧΕΝ στη Βόρεια Ελλάδα
  4. Μείωση της Βλάβης και παρεμβάσεις σε σωφρονιστικά καταστήματα

Την αναλυτική ατζέντα της ημερίδας μπορείτε να βρείτε εδώ.

Σημειώνεται ότι η ημερίδα είναι ανοιχτή προς παρακολούθηση για όλους τους ενδιαφερόμενους!