Κυριάκος Μητσοτάκης για την Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down: Πρέπει να καταπολεμηθούν οι στιγματισμοί

Την ανάγκη να καταπολεμηθούν οι στιγματισμοί και οι προκαταλήψεις και να υπάρξει ένα θεσμικό πλαίσιο που θα επιτρέψει σε δομές για άτομα με νοητική υστέρηση να παραμείνουν ανοιχτές, επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί την Πανελλήνια Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων-Παιδιών Νοητικά Υστερούντων (ΠΕΓΚΑΠ-ΝΥ)

Απευθυνόμενος στο Διοικητικό Συμβούλιο, στους εργαζόμενους και στα παιδιά, ο πρόεδρος της ΝΔ, με αφορμή τη σημερινή παγκόσμια μέρα συνδρόμου Down, τόνισε πως είναι μια μέρα στην οποία όλοι πρέπει να αναλογιστούμε τι περισσότερο μπορούμε να κάνουμε για να υποστηρίξουμε τα παιδιά τα οποία έχουν βαριές μορφές νοητικής υστέρησης.

Όπως είπε, πρέπει καταρχάς, να πολεμήσουμε στιγματισμούς και προκαταλήψεις προσθέτοντας πως μέσα από τη δομή που επισκέπτεται, αποδεικνύεται ότι, με τη σωστή φροντίδα, αλλά και με τη σωστή επιστημονική κατάρτιση, τα παιδιά αυτά μπορούν να έχουν, πια, μία ποιοτική ζωή και να εξαντλούν στο μέγιστο τις δυνατότητες τις οποίες έχουν. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη η Πολιτεία να δημιουργήσει ένα κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο, ώστε αυτές οι δομές να παραμείνουν ανοιχτές, και να μπορούν να παρέχουν ποιοτικές φροντίδες στα παιδιά, τα οποία νοσηλεύονται, είτε σε καθημερινό πρόγραμμα, είτε στο οικοτροφείο. «Αυτό είναι το δικό μας, πρώτιστο, μέλημα. Αυτό θα κάνουμε. Ξέρουμε ότι δεν μπορούμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα, αλλά θέλω να γνωρίζετε ότι υπάρχει και η ευαισθησία και το ενδιαφέρον να ασχοληθούμε πρωτίστως με αυτούς που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη», είπε χαρακτηριστικά ευχαριστώντας και συγχαίροντας το ΔΣ και τους εργαζόμενους.