Στο πλαίσιο των δράσεων για την ευαισθητοποίηση του κοινού και στοχευμένων ομάδων για θέματα πρόληψης και σεξουαλικής υγείας, η Θετική Φωνή δημοσιεύει μία σειρά από θεματικά φυλλάδια.

Το υλικό θα είναι διαθέσιμο στις Μονάδες Λοιμώξεων των Νοσοκομείων, στους λήπτες των υπηρεσιών στα γραφεία του συλλόγου και στα Checkpoint, στους ωφελούμενους του προγράμματος εργασίας στο δρόμο, καθώς και σε επιλεγμένες εξωτερικές δράσεις.

Ζω με HIV – Εμβολιάζομαι και προστατεύω την υγεία μου

Το φυλλάδιο της Θετικής Φωνής περιέχει πληροφορίες για τα βασικά εμβόλια που συνίσταται να έχει κάνει κάθε άτομο που ζει με HIV λοίμωξη ανάλογα με την ηλικία του, βάσει των κατευθυντήριων οδηγιών και του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών. Σε αυτά περιλαμβάνονται οι εμβολιασμοί για την εποχική γρίπη, τις ηπατίτιδες Α και Β, τον ιό HPV, τον πνευμονιόκοκκο, τον έρπη ζωστήρα και την ιλαρά.

Βρείτε εδώ το φυλλάδιο.

Το λεξικό των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων

Το εγχειρίδιο 26 σελίδων των Checkpoint περιλαμβάνει χρηστικές πληροφορίες αναφορικά με το πιο σημαντικά σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Ο αναγνώστης μπορεί να αναζητήσει γρήγορα και εύκολα πληροφορίες για τους τρόπους μετάδοσης του κάθε ΣΜΝ, τα συμπτώματα, την πρόληψη και τη θεραπεία του. Στις τελευταίες σελίδες φιλοξενούνται οι πιο διαδεδομένοι μύθοι που συνοδεύουν αυτό το ευαίσθητο θέμα, καθώς και η απάντησή τους που βασίζεται στην επιστημονική τεκμηρίωση.

Βρείτε εδώ το φυλλάδιο.

Πρόληψη, εμβολιασμός και θεραπεία για τον ιό HPV

Τα Checkpoint δημοσιεύουν δύο φυλλάδια για τον HPV, με αποδέκτες τις γυναίκες και τους άνδρες που έχουν σεξουαλικές επαφές με άνδρες αντίστοιχα. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα εκτεθούν στον ιό σε κάποια στιγμή της ζωής τους. Αν και η νόσος θα εκδηλωθεί μόνο σε ένα μικρό ποσοστό, απαιτείται εγρήγορση και γνώση που θα μας προφυλάξει από μία ανεπιθύμητη έκβαση. Τα φυλλάδια απαντούν σε ερωτήματα για τους τρόπους μετάδοσης του ιού, τα στελέχη του που προκαλούν κονδυλώματα ή νεοπλασίες, τους τρόπους διάγνωσης και θεραπείας. Επίσης δίνουν πληροφορίες για τη συμβολή του εμβολιασμού και του τεστ Παπανικολάου στην αναχαίτιση της νόσου.

Βρείτε εδώ το φυλλάδιο για τις γυναίκες.
Βρείτε εδώ το φυλλάδιο για τους άνδρες που έχουν σεξουαλικές επαφές με άνδρες.