Η Lucy Wills συνέβαλε με το ερευνητικό της έργο στην ανάλυση της προγεννητικής αναιμίας και άλλαξε το πρόσωπο της προληπτικής προγεννητικής φροντίδας για τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο.
Γεννήθηκε στις 10 Μαΐου του 1888 και φοίτησε στο κολέγιο θηλέων Cheltenham, ένα από τα πρώτα βρετανικά ιδρύματα που φοιτούσαν γυναίκες και ασχολούνταν με την επιστήμη και τα μαθηματικά.
Η Lucy Wills συνέβαλε με το ερευνητικό της έργο στην ανάλυση της προγεννητικής αναιμίας και άλλαξε το πρόσωπο της προληπτικής προγεννητικής φροντίδας για τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο.
Γεννήθηκε στις 10 Μαΐου του 1888 και φοίτησε στο κολέγιο θηλέων Cheltenham, ένα από τα πρώτα βρετανικά ιδρύματα που φοιτούσαν γυναίκες και ασχολούνταν με την επιστήμη και τα μαθηματικά. Η συμβολή της στην ιατρική είναι υψίστης σημασίας χάρη στη δουλειά της για τη μακροκυτταρική αναιμία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.
Η ιστορία της ξεκινάει όταν η Wills ταξίδεψε στην Ινδία για να μελετήσει μία σοβαρή μορφή αναιμίας που έπληττε τις εγκύους υφαντουργούς στη Βομβάη και ήταν απειλητική για τη ζωή τους. Πίστευε ότι αιτία της επικίνδυνης αυτής αναιμίας ήταν η κακή διατροφή των εγκύων και έτσι πραγματοποίησε ένα πείραμα που πρόσφερε πολλά στην επιστήμη.
Αποφάσισε να ταΐσει έναν εργαστηριακό πίθηκο με το βρετανικό πρωινό Marmite, ένα πρωινό φτιαγμένο από εκχύλισμα ζύμης και παρατήρησε ότι η κατάσταση του βελτιώθηκε. Τα αποτελέσματα του πειράματος καθιέρωσαν στην αιματολογία τα «Factor Wills».
Αργότερα, οι επιστημονικές έρευνες απέδειξαν τη σημασία πρόσληψης φολικού οξέως από τις εγκύους και πλέον συνίσταται στις γυναίκες σε όλο τον κόσμο.
Η Lucy Wills ήταν μία γυναίκα με ιδιαίτερη αίσθηση του χιούμορ, απολάμβανε την ορειβασία και το σκι και προτιμούσε να χρησιμοποιεί ποδήλατο παρά αυτοκίνητο. Είχε αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής της στα ταξίδια, τα οποία πραγματοποιούσε για να μελετήσει την υγεία εγκύων.