Στα νοσοκομεία βρίσκουν καταφύγιο όλο και περισσότεροι άστεγοι

Καταφύγιο στα δημόσια νοσοκομεία αναζητούν ολοένα και περισσότεροι άστεγοι!  Η παραμονή τους στα νοσοκομεία γίνεται με την ανοχή των διοικήσεων καθώς παρά την ύπαρξη κέντρων για τους αστέγους, υπάρχουν πολλοί οι οποίοι πηγαίνουν στα νοσοκομεία κυρίως για λόγους ασφάλειας.

Αυτό αποκάλυψε ο κ. Πέτρος Κετηκίδης, οργανωτικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία και πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς Θεσσαλονίκης.  Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, ο κ. Κετηκίδης, ανέφερε:

«Όσο θα πληθαίνουν τα προβλήματα στην κοινωνία, όσο θα δημιουργούνται νέοι άστεγοι επόμενο είναι αυτοί κάποια στιγμή να βρουν καταφύγιο και στα δημόσια νοσοκομεία». Όπως είπε, αν και το φαινόμενο είναι παλιό, «βλέπουμε ότι έχει αυξηθεί η τάση. Νέοι άνθρωποι έρχονται να ξεχειμωνιάσουν»  τόνισε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «οι άνθρωποι αυτοί τα έχουν χάσει όλα, δεν έχουν που να πάνε και βρίσκουν καταφύγιο στους διαδρόμους, στις πολυθρόνες και στις καρέκλες στο νοσοκομείο σε σκοτεινές γωνιές». Ο ίδιος υποστήριξε ότι η παραμονή τους στο νοσοκομείο γίνεται με την ανοχή των διοικήσεων.

«Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μεγαλύτερη ανοχή λόγω και του οικονομικού προβλήματος» δήλωσε σημειώνοντας πώς όταν η κατάσταση «παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις» οι διοικήσεις αναγκάζονται να τους απομακρύνουν.