Ο Pablo, η πρώτη παιδική σειρά με κεντρικό ήρωα ένα παιδί με αυτισμό, ήρθε στην Ελλάδα μέσα από το Vodafone TV. To Σάββατο 20 Απριλίου πραγματοποιήθηκε μια ξεχωριστή audition στο Μέγαρο Μουσικής, όπου 46 παιδιά δοκίμασαν να δανείσουν τη φωνή τους στον κεντρικό ήρωα της σειράς και να γίνουν οι ίδιοι πρωταγωνιστές.

Η Vodafone Ελλάδας, σε συνεργασία με τον εξειδικευμένο οργανισμό «The Happy Art» και την πολύτιμη βοήθεια συνεργατών από τον χώρο της εκπαίδευσης ειδικής αγωγής, απηύθυναν ανοιχτή πρόσκληση προς όλα τα αγόρια με αυτισμό που θα ήθελαν να συμμετέχουν στη μεταγλώττιση της σειράς, λαμβάνοντας συμμετοχές από όλη την Ελλάδα.

Η σειρά «Pablo», υποψήφια για βραβείο Βafta και βραβευμένη ως η Καλύτερη Προσχολική Σειρά στα Broadcast Awards 2019, αναδεικνύει τη διαφορετικότητα και εξερευνά το πώς τα παιδιά με αυτισμό αντιλαμβάνονται τον κόσμο και τη ζωή γύρω τους. Κάθε επεισόδιο της σειράς διηγείται και μία διαφορετική πρόκληση της καθημερινότητας του Pablo, συνδυάζοντας live action (σκηνές παιγμένες από πραγματικούς ηθοποιούς) και κινούμενα σχέδια. Ο Pablo χρησιμοποιεί τις μπογιές του για να μετατρέψει τις δυσκολίες που συναντά σε φανταστικές εμπειρίες και να ζωντανέψει τα συναισθήματα. Με αυτόν τον τρόπο, καταφέρνει να αντιμετωπίσει τη ζωή με δύναμη και αυτοπεποίθηση.

Ο αυτισμός είναι πολύ πιο ορατός από αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι άνθρωποι. Πρόσφατες έρευνες καταδεικνύουν την αύξηση των ποσοστών ατόμων που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού (1 στα 68 άτομα, σύμφωνα με έρευνες διεθνών οργανισμών). Η αύξηση αυτή εντοπίζεται κυρίως λόγω του καλύτερου και σαφέστερου ορισμού των διαταραχών του φάσματος, αλλά και των καλύτερων μεθόδων εντοπισμού τους. Στην Ελλάδα κατά αντιστοιχία, συμπεριλαμβάνοντας το μέγεθος της μέσης ελληνικής οικογένειας, το 5% του πληθυσμού έρχονται καθημερινά σε επαφή με τη συγκεκριμένη διαταραχή, γεγονός που καθιστά πιο επιτακτική από ποτέ την ανάγκη για συνολική ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και άρση του στιγματισμού.

Το Vodafone TV προσφέρει, δωρεάν On Demand, τη μεγαλύτερη ποικιλία παιδικών ταινιών και σειρών, μεταγλωττισμένων στα ελληνικά, την οποία ενδυνάμωσε ακόμη περισσότερο μετά την πρόσφατη προσθήκη της ανατρεπτικής υπηρεσίας παροχής παιδικού περιεχομένου Nick+, σε συνεργασία με το δημοφιλές κανάλι Nickelodeon. Η πολυαναμενόμενη άφιξη του συναρπαστικού «Pablo» έρχεται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την μεγάλη δυναμική του καταλόγου της υπηρεσίας.