Η 4η Ιουνίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών το 1983, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Τα παιδιά είναι το μέλλον του κόσμου. Σε αυτά πρέπει να στηριζόμαστε για να αλλάξουν τα πράγματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Πώς όμως αυτό θα γίνει πραγματικότητα όταν εκατομμύρια παιδιά έχασαν τη ζωή τους την τελευταία 20ετία σε πολέμους;

Η 4η Ιουνίου καθιερώθηκε ως Διεθνής Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών το 1983, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Αφορμή υπήρξε η επιθετικότητα του ισραηλινού κράτους κατά μεγάλου αριθμού παιδιών παλαιστινιακής καταγωγής. Η ημέρα αυτή θα πρέπει να μας θυμίζει ότι σ’ όλο τον κόσμο υπάρχουν εκατομμύρια παιδιά, που υποφέρουν από διαφορετικών ειδών κακομεταχείριση -φυσική, ψυχική και συναισθηματική.

Τα νούμερα είναι συγκλονιστικά και προκαλούν ρίγη και τρόμο για το τι μέλλει γενέσθαι. Μόλις δύο εκατομμύρια παιδιά σκοτώθηκαν σε πολεμικές αναμετρήσεις κατά την τελευταία εικοσαετία, ενώ 20 εκατομμύρια έζησαν σε στρατόπεδα περίθαλψης προσφύγων. 80 χιλιάδες παιδιά πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας κάθε χρόνο στη Νότιο Αμερική και την Καραϊβική.

Αποτέλεσμα εικόνας για Επιθετικότητας εναντίον Παιδιών