Η βία ενάντια των γυναικών και των κοριτσιών, θεωρείται σήμερα μία από τις πιο διαδεδομένες, επαναλαμβανόμενες και καταστρεπτικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκόσμια.

Σε μεγάλο ποσοστό, εξακολουθεί να μην αναφέρεται εξαιτίας της ατιμωρησίας, της σιωπής καθώς και του κοινωνικού στιγματισμού και της ντροπής που την περιβάλει. Σημειώνεται, πως η 25η Νοεμβρίου, έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας ενάντια των Γυναικών από τα Ηνωμένα Έθνη.

Το 1991, ξεκίνησε μια παγκόσμια εκστρατεία ευαισθητοποίησης, οι 16 Ημέρες Δράσης κατά της Βίας με Βάση το Φύλο, η οποία ξεκινάει στις 25 Νοεμβρίου και διαρκεί έως και τις 10 Δεκεμβρίου, καθιερωμένη ως Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Παράλληλα θα γίνει ανάγνωση της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Η εκδήλωση θα παρουσιαστεί στα Ελληνικά με μετάφραση στην Αγγλική και στην συνέχεια θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με ερωτοαπαντήσεις από το κοινό.

Οι 3 ομιλητές για το θέμα της Ενδοιοικογενειακής Βίας είναι οι:

Διδάκτωρ Μαρία Αλβανού, Εγκληματολόγος / Criminologist (International Research Doctorate in Criminology)

Σοφία Κωνσταντέλλια, Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Αττικής / President of The Social Welfare Center of the Prefecture of Attica

Δημήτρης Δημητρίου, Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ και τέως Διευθυντής του Κέντρου Επιχειρήσεων Γ.Α.Δ.Α. / Police Major General Former Director of the Operations Center of the Hellenic Police Attica Headquarters (GADA)

Η εκδήλωση είναι δωρεάν και ανοιχτή στα μέλη και φίλους της Ένωσης.