Η καθηγήτρια τέχνης Πόπη Νικολάου και 19 μαθητές της Α,Β,Γ τάξης του Λυκείου Απ.Λουκά Κολοσσίου στην Κύπρο μας εντυπωσιάζουν και πάλι με ένα συγκλονιστικό έργο τέχνης.

Αυτή την φορά τίτλος του έργουν είναι «Έκπτωτοι Άγγελοι».

Είναι για την εμπορία προσώπων, ένα έγκλημα χωρίς τιμωρία, όπως είπε στο euronews η κ.Νικολάου

Περισσότεροι από 20,9 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, εκ των οποίων περίπου 5,5 εκατομμύρια είναι παιδιά, ζουν σε συνθήκες απόλυτου εξευτελισμού, απόλυτης δουλείας.

Όπως είπε στο euronews η κ.Πόπη Νικολάου: «Άνδρες, γυναίκες, ανήλικα παιδιά θυματοποιούνται καθημερινά. Έρευνες καταδεικνύουν ότι η σεξουαλική εκμετάλλευση και η εκμετάλλευση στην εργασία αποτελούν τις πιο συνηθισμένες μορφές εμπορίας προσώπων, ενώ, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η εμπορία προσώπων αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη πηγή εσόδων του οργανωμένου εγκλήματος, μετά την εμπορία ναρκωτικών.

Η κ.Νικολάου καταλήγει λέγοντας: «Δυστυχώς, η εμπορία και εκμετάλλευση προσώπων χαρακτηρίζεται από ατιμωρησία! ΕΣΥ δέχεσαι να συμμετέχεις σε αυτή την κουλτούρα ατιμωρησίας; Εγώ, εσύ, ο άλλος… ας μην κλείνουμε τ’ αυτιά μας… ας αφουγκραστούμε τις κραυγές, την αγωνία, τη θλίψη των συνανθρώπων μας! Η δική μας απάθεια τους σπρώχνει όλο και πιο βαθιά στο πηγάδι της θλίψης, του πόνου, της απελπισίας… Ας τους βοηθήσουμε να γαληνέψει η ψυχή τους!».

Τα παιδιά αυτά μαζί με την καθηγήτρια τους εργάστηκαν για περίπου τέσσερις μήνες καθημερινά τα απογεύματα τους μετά το σχολείο.

Τα προηγούμενα χρόνια η κ.Νικολάου μαζί με μαθητές τόσο από το Λύκειο Απ.Λουκά όσο και από την Εμπορικής Σχολής Μιτσή Λεμύθου έφτιαξαν εντυπωσιακά έργα τέχνης τα οποία μάλιστα κέρδισαν διεθνείς διαγωνισμούς.

Έτσι και φέτος θέλουν να στείλουν το δικό τους μήνυμα.

Οι φωτογραφίες και το βίντεο ανήκουν στην κ.Πόπη Νικολάου

*Αναδημοσίευση άρθρου Μάριου Ιωάννου από το euronews