Επιδοτούμενη φοίτηση στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία

Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Αμαρουσίου ενημερώνει για την δυνατότητα επιδοτούμενης φοίτησης στη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία Αθηνών, κατόπιν ειδικής πρόσκλησης, που αναρτάται στην επίσημη ιστοσελίδα της Σχολής. 

Η Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρία λειτουργεί από το 1990 επί της οδού Λ. Γαλατσίου 19 προσφέροντας υπηρεσίες στο χώρο της κατάρτισης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Τα προγράμματα κατάρτισης που λειτουργούν στη Σχολή στοχεύουν στην επαγγελματική εξειδίκευση ανέργων ατόμων με αναπηρίες σε ειδικότητες, που συνάδουν με την ιδιαιτερότητά τους, έτσι ώστε οι απόφοιτοι/ες να έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν ή να αυτοαπασχοληθούν όταν βγουν στην αγορά εργασίας.

Παράλληλα οι καταρτιζόμενοι, παρακολουθούνται από την ομάδα ειδικού επιστημονικού προσωπικού, που τους παρέχουν συνοδευτικές υποστηρικτικές υπηρεσίες (ΣΥΥ) στην διάρκεια της φοίτησής τους, ώστε να ενισχυθούν ως προς τις δεξιότητές τους και να προετοιμαστούν για την αγορά εργασίας. Η ομάδα των Συνοδευτικών Υποστηρικτικών Υπηρεσιών στελεχώνεται από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς.

Η φοίτηση διαρκεί δύο σχολικά έτη (1.800 ώρες εκπαίδευσης) και είναι επιδοτούμενη, με ημερήσια αμοιβή ύψους 30 ευρώ ανά εκπαιδευόμενο.

Σε ποιους απευθύνονται τα προγράμματα κατάρτισης:

Σε άτομα με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω (με βάση την ισχύουσα γνωμάτευση πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής ΙΚΑ ή απόφαση ΚΕΠΑ) ηλικίας 18-58 ετών ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας, εθνικότητας και με παθήσεις όπως:

  • Σωματικές αναπηρίες

  • Κινητικά προβλήματα

  • Οργανικές ανεπάρκειες (καρδιακή ανεπάρκεια, νεφρική ανεπάρκεια, λευχαιμία, καρκίνο, ηπατίτιδα Β, σκλήρυνση κατά πλάκας, AIDS κλπ)

  • Κώφωση-Βαρηκοΐα

  • Ελαφρά Νοητική υστέρηση

  • Ολική ή μερική τύφλωση (Φοίτηση στο Φάρο Τυφλών)

  • Ψυχικές παθήσεις

Σε Έλληνες/δες υπηκόους ή ομογενείς, καθώς και αλλοδαπούς/ες που γεννήθηκαν και διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα, έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση στην Ελλάδα ή κατέχουν πιστοποιητικό γλωσσομάθειας της ελληνικής τουλάχιστον Β’ επιπέδου.

Τα μαθήματα ξεκινούν τον Οκτώβριο, κατόπιν ειδικής πρόσκλησης, η οποία αναρτάται στις αρχές Μαΐου, στον σύνδεσμο:https://www.oaed.gr/nea-anakoinwseis.

Για περισσότερες πληροφορίες και σχετικές ανακοινώσεις μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Σχολής: https://sxoli-amea.webnode.gr.