Η κυρία Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Κεντρικής Αμερικής για την συγκινητική του πρωτοβουλία να επισκεφθεί τα παιδιά της Μονάδας, τονίζοντας την σημασία που έχει η συμπαράσταση της Εκκλησίας και της απανταχού ελληνικής ομογένειας στο έργο της «Ελπίδας».

«Η στήριξη του έργου μας από την Εκκλησία, η οποία διαχρονικά στέκεται στο πλευρό μας με κάθε τρόπο αγκαλιάζοντας το έργο μας, έχει για εμάς ιδιαίτερη αξία. Πολύτιμος σύμμαχός μας, όμως, και αρωγός στο έργο μας είναι πάντοτε και η ελληνική ομογένεια, η οποία αποτελεί για όλους μας μια ακόμα Ελλάδα με αστείρευτη αγάπη για την πατρίδα και διάθεση προσφοράς που ξεπερνά τα σύνορα. Γνωρίζω πολύ καλά την αγάπη σας για τα παιδιά, την ξεχωριστή σας ευαισθησία, όπως γνωρίζω καλά και την μεγάλη σας αφοσίωση στα καθήκοντα του Αρχιεπισκόπου Κεντρικής Αμερικής. Ο μεγάλος σας αγώνας για να φτάσει παντού το μήνυμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας για αγάπη, αλληλεγγύη και προσφορά στον συνάνθρωπο είναι συγκινητικός» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Βαρδινογιάννη.

Η κυρία Βαρδινογιάννη, θέλοντας να ευχαριστήσει τον Αρχιεπίσκοπο Κεντρικής Αμερικής για την στήριξή του, τού απένειμε την τιμητική πλακέτα του Συλλόγου «Ελπίδα» και στη συνέχεια τοποθέτησαν μαζί στον «Τοίχο των Αστεριών της Ελπίδας» το αστέρι της «Αρχιεπισκοπής Κεντρικής Αμερικής».

Ο Σεβασμιώτατος, από την πλευρά του, ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη, τονίζοντας την σπουδαιότητα του έργου της «Ελπίδας»: «Το έργο της κυρίας Βαρδινογιάννη είναι ένα έργο αγάπης, ένα έργο που κάνουν οι άγγελοι και αυτό που βλέπω σήμερα εδώ πραγματικά με συγκινεί. Χαίρομαι γιατί βλέπω ότι υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν τον εαυτό τους για τον συνάνθρωπο και θέλω να ξέρετε ότι με όλες μας τις δυνάμεις θα είμαστε στο πλευρό σας».

Αμέσως μετά, ο Σεβασμιώτατος ξεναγήθηκε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, ενημερώθηκε αναλυτικά από γιατρούς και νοσηλευτές για τον τρόπο λειτουργίας της Μονάδας και επισκέφθηκε τους μικρούς ασθενείς. Η κυρία Βαρδινογιάννη συγκινημένη μίλησε για τον αγώνα ζωής του κύριου Κυμπουρόπουλου τονίζοντας ότι πρέπει να αποτελεί παράδειγμα για όλους μας, καθώς η προσωπική του διαδρομή είναι μια επιβεβαίωση ότι η ανθρώπινη θέληση μπορεί να υπερνικήσει κάθε δυσκολία. «Είναι πάρα πολλά χρόνια που παρακολουθώ τη ζωή του, τις αξίες που έχει, τον αγώνα του για να επιτύχει. Κατάφερε ξεπερνώντας εμπόδια και καταβάλλοντας υπεράνθρωπη προσπάθεια να είναι σήμερα ένας μεγάλος επιστήμονας για τον οποίο είμαστε όλοι υπερήφανοι» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Βαρδινογιάννη.

Θέλοντας να τιμήσει τον κύριο Κυμπουρόπουλο, η κυρία Βαρδινογιάννη τού απένειμε την τιμητική πλακέτα του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», ενώ προσέφερε τοΜετάλλιο της «ΕΛΠΙΔΑΣ» στην μητέρα του Στέλιου, Μιρέλλα, η οποία ακούραστα στέκεται στο πλευρό του.

Ο κύριος Κυμπουρόπουλος, από την πλευρά του, ευχαρίστησε την κυρία Βαρδινογιάννη, τονίζοντας την σπουδαιότητα του έργου της «Ελπίδας»: «Είμαι πολύ συγκινημένος που βρίσκομαι σήμερα εδώ κυρίως επειδή παρατηρώ ότι το έργο που επιτελείται εδώ δεν είναι μόνο ιατρικό. Νοιάζεστε για την ψυχή των παιδιών και αυτό είναι πραγματικά πολύ σπουδαίο. Αυτό άλλωστε προσπαθώ να κάνω κι εγώ μέσα από την επιστήμη μου».