Το ΓΕΛ Αμφίκλειας στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολεία – Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» δημιούργησε ένα βίντεο με το μήνυμά του για τις Ευρωεκλογές 2019.

Οι μαθητές ανέλαβαν πρωτοβουλίες για το πώς να κάνουν μια εκστρατεία ενημέρωσης. Βρήκαν λόγους για τους οποίους θεωρούν ότι πρέπει οι πολίτες να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές και τους μετέτρεψαν σε σλόγκαν.

Οι μαθητές ανέλαβαν πρωτοβουλίες για το πώς να κάνουν μια εκστρατεία ενημέρωσης. Βρήκαν λόγους για τους οποίους θεωρούν ότι πρέπει οι πολίτες να ψηφίσουν στις Ευρωεκλογές και τους μετέτρεψαν σε σλόγκαν.Αρχικά, το βίντεό υποτιτλίστηκε στην ελληνική για πιο εύκολη πρόσβαση και στη συνέχεια για να έχει πιο ευρεία απήχηση σε Ευρωπαϊκό κοινό και στην αγγλική. Θέλοντας όμως το βίντεο να είναι προσβάσιμο σε όλους και σεβόμενοι έμπρακτα την αρχή της ισότητας, αποδόθηκε το μήνυμά τους και στη νοηματική. Φυσικά, στο τέλος, όπως ήταν και το σωστό, τροποποιήθηκε το βίντεο ώστε να ενταχθεί ένα ευχαριστήριο μήνυμα στην κ. Σχοιναράκη που ανέλαβε να αποδώσει το μήνυμά των μαθητών στη νοηματική. Ακόμη, και σε αυτό το βίντεο προστέθηκαν υπότιτλοι στα αγγλικά ώστε το βίντεο να είναι ολοκληρωμένο και να μπορεί να το παρακολουθήσει οποιοσδήποτε Ευρωπαίος πολίτης. Μελετήθηκε η αρχή και η αξία της ισότητας. Με τρόπο βιωματικό και έμπρακτο οι μαθητές κατανόησαν πώς γίνεται σεβαστή.

Το σχολείο ανοίχτηκε στην κοινωνία και ενεπλάκη σε επιτυχημένη συνεργασία.

Έγινε προσπάθεια να καλλιεργηθεί στους μαθητές η ενσυναίσθηση, ο σεβασμός, η αποδοχή της διαφορετικότητας.