Έργα τέχνης που στέλνουν τα δικά τους μηνύματα και αποπνέουν αγάπη και τρυφερότητα, κοσμούν τη Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών Άγιος Ανδρέας.

Tα έργα που δημιουργήθηκαν από εθελοντές, ενισχύουν τα μηνύματα υπέρ του θηλασμού και του φυσικού τοκετού. Πρόκειται για πίνακες ζωγραφικής και φωτογραφίες, οι οποίες τοποθετήθηκαν με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ηµέρα για τα ∆ικαιώματα του Ασθενούς.

Τόσο οι πίνακες όσο και οι φωτογραφίες δημιουργήθηκαν με τη συμβολή φορέων, εθελοντών, προσωπικού αλλά και ασθενών όπως αναφέρερει στο ρεπορτάζ του το thebest.gr

Σε αυτή τη δράση συνεργάστηκαν με τους:

-Το χαμόγελο του παιδιού Πάτρας

-Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Πάτρας των Παιδικών Χωριών SOS

-Τον Σύλλογο του Αγέννητου παιδιού &

-Την ομάδα μητρικού θηλασμού Αχαΐας

τους οποίους επέλεξαν επειδή το αντικείμενο με το οποίο ασχολούνται είναι πιο κοντά με αυτό της Μαιευτικής – Γυναικολογικής κλινικής.

Η συγκεκριμένη κλινική θέλησε να επικοινωνήσει τα μηνύματα του φυσικού τοκετού και του μητρικού θηλασμού μέσα από αυτή τη δράση γι αυτό και η θεματολογία είναι σχετική με τα μηνύματα.

Όπως επισημαίνεται “ο απώτερος στόχος της Μαιευτικής καιΓυναικολογικής κλινικής είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις και το νοσοκομείο αφού αξιολογηθεί: να γίνει «Φιλικό προς τα Βρέφη» με βάση τις οδηγίες του Π.Ο.Υ και της UNICEF, να αναγνωριστεί ο αποκλειστικός μητρικός θηλασμός από τις μητέρες σαν ένα ευχάριστο και σημαντικό γεγονός που θα υλοποιείται κατά την παραμονή της μητέρας στην μαιευτική κλινική, όπου σύμφωνα με τον ΠΟΥ: Ο αποκλειστικός μητρικός θηλασμός είναι ιδανικός και απαραίτητος τρόπος σίτισης για τους πρώτους 6 μήνες της ζωής του βρέφους και η συνέχισή του μετά τους 6 μήνες μέχρι τα 2 χρόνια ή και περισσότερο, ανάλογα με την επιθυμία μητέρας και παιδιού, συνδυασμένος με κατάλληλη και ασφαλή συμπληρωματική τροφή.

Το κόστος της δράσης Δημιουργώντας ΕκφράΖΩμαι» καλύφθηκε αποκλειστικά από χορηγούς με τη σημαντική συμβολή στην αναζήτησή τους, της προϊσταμένης της κλινικής Ιωάννας Καγκελάρη και της Κοινωνικού Λειτουργού κ. Νικολέτας Παπανικολάου.

Η καινοτομία έγκειται στο γεγονός ότι πρώτη φορά συνεργάστηκε το νοσοκομείο με φορείς εθελοντών, ωφελούμενων και ασθενών και μάλιστα με επιτυχία μιας και κατάφεραν να συνδέσουν το νοσοκομείο με την κοινότητα, να καλλιεργήσουν την εξωστρέφεια του φορέα και να κινητοποιήσουν επιχειρήσεις ή μεμονωμένα άτομα για να τους συνδράμουν οικονομικά καλύπτοντας εξολοκλήρου τα έξοδα όπως και σε όλες τις προηγούμενες δράσεις του ΓΠΔΛΥΥ.

Όλους του παραπάνω που συνέβαλαν ή που συμμετείχαν εθελοντικά στη δράση «Δημιουργώντας ΕκφράΖΩμαι»,προγραμματίζουν να τους τιμήσουν σε ειδική εκδήλωση,που θα διοργανώσουν στα τέλη Μαΐου, γιατί τόσο οι εθελοντές όσο και οι χορηγοί πρέπει να «γεμίσουν» το δισάκι τους για να έχουν να ξαναδώσουν”.