Ο Δήμος Χανίων αναγνωρίζοντας το έργο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και την πραγματοποίηση του οράματος του μικρού Ανδρέα, για το χαμόγελο κάθε παιδιού, απέδωσε φόρο τιμής στον 10χρονο ιδρυτή του, ονομάζοντας μια οδό της πόλης σε οδό «Ανδρέα Κ. Γιαννόπουλου».

Τα αποκαλυπτήρια της οδού πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμαρχο Χανίων κύριο Αναστάσιο Βάμβουκα, παρουσία του πατέρα του μικρή ιδρυτή και Πρόεδρου του Δ.Σ. του Οργανισμού κυρίου Κώστα Γιαννόπουλου.

Ο κύριος Γιαννόπουλος ευχαρίστησε θερμά τον Δήμο Χανίων, τον Δήμαρχο κύριο Αναστάσιο Βάμβουκα αλλά και όλους όσοι συνέβαλλαν στην υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας, καθώς είναι η πρώτη φορά που Δήμος στην Ελλάδα δίνει σε οδό το όνομα του μικρού Ανδρέα.  «Στα δέκα του χρόνια ο γιος μου Ανδρέας διαγνώστηκε με την αρρώστια και ταλαιπωρήθηκε για 11 μήνες, γνωρίζοντας εξαρχής από τους γιατρούς ότι θα «φύγει». Το μικρό διάστημα που του έμεινε αποφάσισε μόνος του να καταγράψει στο προσωπικό του ημερολόγιο το όραμά του για έναν σύλλογο που θα βοηθούσε παιδιά, ανεξαρτήτου χρώματος, θρησκείας και καταγωγής» ανέφερε ιδιαίτερα συγκινημένος ο κύριος Γιαννόπουλος, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι στα 23 χρόνια λειτουργίας του, ο Οργανισμός που έχει στηρίξει περισσότερα από 1. 480.000 παιδιά είχε και θα συνεχίσει να έχει ως σταθερό οδηγό την ψυχή και το όραμα ενός 10χρονου αγοριού που άφησε πίσω του μια σπουδαία παρακαταθήκη πιστεύοντας πως αν ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις μας μπορούμε να τα καταφέρουμε.

«Η Οργάνωση επιτελεί ένα σημαντικό ρόλο, ένα ανθρωπιστικό έργο που οφείλουμε να στηρίζουμε, και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε», τόνισε από την πλευρά του ο δήμαρχος Χανίων κύριος Αναστάσιος Βάμβουκας ενώ με συγκινητικά λόγια μίλησε και ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, κ.κ. Δαμασκηνός: «Στη σύντομη παρουσία του ο Ανδρέας μπόρεσε να διαγράψει μια ιστορία. Με τη σκέψη και τη διορατικότητά του για την ίδρυση του «Χαμόγελου». Διέθετε πλούσια σκέψη και ευαισθησία ψυχής. Το παράδειγμά του μας διδάσκει όλους».

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί θερμά άλλη μια φορά τον Δήμο Χανίων για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία που θα αποτελεί πλέον μια διαρκή υπενθύμιση του οράματος ενός μικρού παιδιού να προσφέρει απλόχερα το δικαίωμα στο χαμόγελο και την ελπίδα σε όλα τα παιδιά στην Ελλάδα.