Μια ξεχωριστή έκπληξη επιφύλασσαν οι μικροί τετράποδοι φίλοι της SAPT HELLAS στους ενοίκους και το προσωπικό του «Καρέλλειου». Οι «θεραπευτές» της SAPT HELLAS, η «Μπίγκλα» (η star), η «Λιζέλ» (η ντίβα), η «Λουλού» (η μαχμουρλού), ο «Μέλης» (γλυκός σαν μέλι) και η Blackie επισκέφτηκαν την δομή της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ», συνοδευόμενοι από τις εθελόντριες της οργάνωσης, για να κρατήσουν συντροφιά στους επωφελούμενους. Με τον καιρό σύμμαχο και με χαρούμενη διάθεση, οι επωφελούμενοι του «Καρέλλειου» έκαναν βόλτα τους τετράποδους φίλους τους στο κήπο της Μονάδας, υπό την επίβλεψη των εθελοντών.

Τα μέλη της SAPT ενημέρωσαν τους ενοίκους και το προσωπικό σχετικά με τη διαδικασία που περνάει ένα σκυλί για να εκπαιδευτεί πλήρως, καθώς και τη δράση της οργάνωσής τους, τονίζοντας ότι οι υιοθεσίες αδέσποτων σκύλων είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της δράσης τους.

Στόχος των εθελοντών της SAPT HELLAS είναι, μέσω της θεραπευτικής επαφής με τα ζώα, να προσφέρουν κοινωνική συναναστροφή, ψυχική ανάταση και χαρά σε ανθρώπους που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, πραγματοποιώντας συχνές επισκέψεις σε ιδρύματα, συλλόγους, σχολεία και στέγες και ξενώνες φιλοξενίας.