Μια πρότυπη κινηματογραφική αίθουσα άνοιξε τις πόρτες της κάνοντας πρεμιέρα στη Δομή Ανθρώπων Γεύματα της EqualSociety (Αλικαρνασσού 49, Κολωνός), στις 18 Ιουνίου προσφέροντας σε άστεγους και άπορους συμπολίτες μας αυτά που για πολλούς από εμάς μοιάζουν δεδομένα. Τη χαρά μιας κινηματογραφικής προβολής, τη συντροφικότητα και τη ζεστασιά της παρέας.

Ο Μη Κυβερνητικός Οργανισμός της EqualSociety σε συνεργασία με τη FEELGOODEntertainment, δημιουργώντας την πρωτοβουλία “EqualCinema” προσέφεραν την ευκαιρία σε δεκάδες συνανθρώπους μας από ευάλωτες κοινωνικά ομάδες  να αφήσουν για λίγες ώρες πίσω τους τα συναισθήματα του αποκλεισμού και της κοινωνικής περιθωριοποίησης.

Η κινηματογραφική βραδιά ξεκίνησε με τα μέλη της EqualSociety να προσφέρουν τα εισιτήρια στους επισκέπτες . Μοναδικό αντίτιμο; Ένα χαμόγελο. Μετά την είσοδό τους, οι θεατές έλαβαν τα απαραίτητα για μια ολοκληρωμένη κινηματογραφική εμπειρία, ποπκόρν και αναψυκτικά. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, τα χαμόγελα γέμισαν το χώρο.

Ο κύκλος της έλλειψης στέγης είναι συνυφασμένος με πολύπλοκα ζητήματα όπως οι τεταμένες ανθρώπινες σχέσεις, οι διακρίσεις, τα ζητήματα ψυχικής υγείας και οι παραβάσεις. Οι δημιουργικές δραστηριότητες, όπως αυτή η βραδιά κινηματογράφου, μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αντιταχθούν σε αυτά βελτιώνοντας την ψυχοσύνθεσή τους. Οι καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες μπορούν να μειώσουν τα συναισθήματα της πλήξης και της μοναξιάς και να λειτουργήσουν ως καταλύτης, παρακινώντας τους ανθρώπους να κάνουν θετικές αλλαγές.

Η σύμπραξη της FEELGOODEntertainmentκαι της EqualSociety, αποτελεί απτό παράδειγμα πως μέσα από δημιουργικές συνέργειες η καθημερινότητα όσων έχουν πραγματική ανάγκη μπορεί να γίνει έστω για λίγες ώρες πιο ευχάριστη και γεμάτη αξιοπρέπεια.

Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν και μετά το καλοκαίρι. Τώρα το σινεμά είναι όντως για όλους!!!!