Ένα νέο, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα μοντέλο συνεργασίας από τον δήμο Αθηναίων, φορέων κοινωνικής οικονομίας και με διαχειριστή το Impact Hub Athens, έχει ήδη ξεκινήσει να λειτουργεί στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης.

Σε μία από τις πιο πολυπληθείς, πολυπολιτισμικές και ιστορικές περιοχές της Αθήνας, η Αγορά θα γίνει σημείο σύνδεσης μεταξύ όλων των κατοίκων της περιοχής και θα αποτελέσει μηχανισμό κοινωνικής συνοχής, συνεργατικού πνεύματος και συνδημιουργίας!

Στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, θα δημιουργηθεί η πρώτη αγορά κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, ένα πρότυπο μοντέλο, καινοτόμο ακόμα και για τα διεθνή δεδομένα, όπου 8 κοινωνικές επιχειρήσεις θα δημιουργήσουν τον δικό τους χώρο και θα προσφέρουν αγαθά και υπηρεσίες με κοινωνικό αντίκτυπο.

H Wise Greece αποτελεί έναν από τους 8 Φορείς που θα έχουν παρουσία στη Δημοτική Αγορά, όπου θα δημιουργήσει τη “Γωνιά των παραγωγών”!

Οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να βρίσκουν καθημερινά προϊόντα από όλη την Ελλάδα, απευθείας από τους μικρούς παραγωγούς που συμμετέχουν στη μη κερδοσκοπική Κίνηση, ενώ το κέρδος από την πώληση των προϊόντων θα μετατρέπεται σε τρόφιμα πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους μας του Δήμου Αθηναίων, που ζουν στα όρια της φτώχειας.

Στόχος της Wise Greece είναι, η “Γωνιά των παραγωγών” να αποτελέσει ένα σημείο συνάντησης και δοκιμής νέων προϊόντων, ένα σημείο εκδηλώσεων, γευσιγνωσιών και δράσεων κοινωνικού χαρακτήρα.

Οι καταναλωτές θα έρχονται σε επαφή με τους παραγωγούς από τα πιο απομακρυσμένα μέρη της Ελλάδας. Που θα μαθαίνουν για τις ποικιλίες του μελιού ή του ελαιολάδου και την ίδια στιγμή θα ανακαλύπτουν τους κρυμμένους θησαυρούς που παράγει ο τόπος μας… Έναν χώρο όπου θα κάνουν τις καθημερινές τους αγορές, αλλά ταυτόχρονα θα μαθαίνουν την ιστορία πίσω από κάθε προϊόν και θα βοηθούν να προσφέρουν ένα ακόμα αξιοπρεπές γεύμα, σε έναν άνθρωπο που το έχει ανάγκη…

Δες μέσα σε ένα 2λεπτο video τι κάνει η Wise Greece!