Τον περασμένο μήνα, το Zero Stray Pawject ταξίδεψε στην Αίγινα για να συζητήσει με όσους συνεργάζονται μαζί τους ώστε η Αίγινα να γίνει ο πρώτος Δήμος στην Ελλάδα που θα έχει μηδέν αδέσποτα σκυλιά.

”Συναντήσαμε την κ. Χατζηνα, επόπτρια δημόσιας υγείας στο Δήμο της Αίγινας, την αστυνομία, το λιμενικό, τους κτηνιάτρους, το καταφύγιο σκύλων και τη Φάρμα Βουβρα. Πολλοί ιδιοκτήτες σκύλων έχουν ήδη ανταποκριθεί στο πρόγραμμα επιδότησης για την (υποχρεωτική) τοποθέτηση ηλεκτρονικής σήμανσης στα σκυλιά τους. Σύμφωνα με τον νόμο 4039/2012 και 4235/2014 κάθε ιδιοκτήτης σκύλου πρέπει να σημάνει ηλεκτρονικά τον σκύλο του. Η μη συμμόρφωση τιμωρείται με πρόστιμο 300 €. Το μικροτσίπ δίνει στα ιδιόκτητα σκυλιά φωνή. Φωνή για να μας πουν ποιος είναι ο ιδιοκτήτης τους σε περίπτωση απώλειας ή εγκατάλειψης”

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται, τηλέφωνο και εσωτερικός χώρος

Η επιδότηση είναι πιλοτική, έχει εισοδηματικά κριτήρια, και θα διαρκέσει ΜΟΝΟ μεχρι τον Μαΐο του 2019 (εκτός αν έχουν εξαντληθεί προτυτερα).

Η επιδότηση χρηματοδοτήτε από τις φιλοζωικές Welttierschutzgesellschaft e.V. και ZSP e.V.

Αφίσες ενημέρωσης του κοινού έχουν τοποθετηθεί στο Δημαρχείο, ΚΕΠ, ταχυδρομείο και άλλου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, σκύλος

”Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με την πρόοδο. Θέλουμε επίσης να αναγνωρίσουμε την κ. Χατζήνα για την εξαιρετική δουλειά και την αφοσίωσή της για την επίτευξη μηδεν αδέσποτων σκύλων στην Αίγινα και τους τέσσερις κτηνιάτρους του νησιού Δέσποινα, Γιάννη, Μαρία και Νεκτάριο που είναι εκπληκτικοί συνεργάτες σε αυτό το πρόγραμμα”

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, εσωτερικός χώρος

Εάν είστε δημότης ή μόνιμος κάτοικος Αίγινας και είστε ιδιοκτήτης σκύλου, βιαστείτε να επωφεληθείτε από αυτό το πρόγραμμα επιδοτούμενης ηλεκτρονικής σήμανσης. Καλέστε την κα Χατζηνα στον Δημο στο 2297 320054 για έγκριση της επιδότησης. Στη συνέχεια, επισκεφθείτε τον κτηνίατρό σας, τον Γιάννη, τη Δέσποινα, τη Μαρία ή τον Νεκάτριο για να τσιπάρετε το σκυλί σας.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Σταθείτε δίπλα στην προσπάθεια για μηδέν αδέσποτα στην Αίγινα και αποφύγετε πιθανό πρόστιμο!

Η εικόνα ίσως περιέχει: σκύλος και κείμενο