Για την ερχόμενη Παρασκευή 7 Οκτωβρίου αναβάλλεται τελικά η σύσκεψη για τις επιπτώσεις του προσφυγικού προβλήματος στη Λέσβο και της αντιμετώπισης του που αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι θα πραγματοποιηθεί αύριο Δευτέρα.

AdTech Ad

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και η αναβολή υπήρξε προκειμένου να παρίστανται σε αυτήν όλοι οι αρμόδιοι υπουργοί.

Στη σύσκεψη θα πάρουν μέρος, εκτός του δημάρχου Λέσβου, ο οποίος και ζήτησε την πραγματοποίηση της , η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου και ο πρόεδρος της Δημοτικής κοινότητας Μόριας Νίκος Τρακέλλης.

Επίσης θα πάρουν μέρος στη σύσκεψη ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Γιαννέλλης και οι βουλευτές του νομού Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου, Γιώργος Πάλλης και Σταύρος Τάσος.

Ας σημειωθεί ότι σε δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός είχε σημειώσει ως αυτή «δεν θα είναι μια ακόμα σύσκεψη». Και συνέχισε:

«Περιμένω από κυβέρνηση και αντιπολίτευση προτάσεις στην κατεύθυνση του απεγκλωβισμού των 5,5 σχεδόν χιλιάδων ανθρώπων που βρίσκονται στο νησί σήμερα αλλά και της στήριξης των τοπικών κοινωνιών. Στη σύσκεψη περιμένω όμως εκτός από προτάσεις να υπάρξουν και αποφάσεις στην ίδια πάντα κατεύθυνση»