Διαμαρτυρίες προσφύγων και μεταναστών σε Μυτιλήνη, Χίο και Θεσσαλονίκη

Συγκεντρώσεις και πορείες πραγματοποίησαν μετανάστες και πρόσφυγες σήμερα Πέμπτη στη Μυτιλήνη και στη Χίο με κύριο αίτημα τη μεταφορά τους στην Αθήνα και στη συνέχεια το πέρασμά τους στην Ευρώπη.

Συγκεκριμένα, στη Μυτιλήνη, οι πρόσφυγες και μετανάστες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Σαπφούς με πλακάτ, φωνάζοντας ρυθμικά «freedom – freedom». Στη συνέχεια κινήθηκαν στον παραλιακό κεντρικό δρόμο ενώ παρέμειναν στο κέντρο της πόλης περισσότερο από μία ώρα. Η πορεία έληξε χωρίς να σημειωθούν προβλήματα, ενώ διακριτική ήταν η παρουσία Λιμενικών και Αστυνομικών.

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχώρησαν επίσης, πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη Χίο, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται εκεί από τον περασμένο Μάρτιο. Συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης, ζητώντας να σταματήσει ο εγκλωβισμός τους και να τους επιτραπεί να αναχωρήσουν.

«Διαμαρτυρόμαστε για τα κλειστά σύνορα και τον εγκλωβισμό μας στα νησιά και στην Ελλάδα γενικότερα, που μας εμποδίζουν να ενωθούμε με τις οικογένειές μας στην Ευρώπη και να ξεκινήσουμε εκεί τη ζωή μας», σημείωσε μιλώντας στο σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ ένας από τους Σύριους διαμαρτυρόμενους πρόσφυγες, ο Γουασίμ.

Επίσης, πρόσφυγες και μετανάστες από τα κέντρα φιλοξενίας της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για τις συνθήκες διαβίωσης όπως επίσης και για το κλείσιμο των συνόρων που τους κρατάει στην Ελλάδα.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)